U tijeku sanacija i uređenje velike dvorane Hrvatskog doma u Slatini

Udruga Ličana Vila Velebita gradonačelniku Slatine predstavila plan izgradnje Ličke kuće
10.08.2018.
16.08.2018.

U tijeku sanacija i uređenje velike dvorane Hrvatskog doma u Slatini

sdr

Ovaj vrući ljetni period za vrijeme školskih praznika i godišnjih odmora Grad Slatina iskoristio je za rekonstrukciju i unutarnje uređenje predvorja i velike dvorane u zgradi Hrvatskog doma u Slatini koja inače služi kao gradska vijećnica i koncertna dvorana slatinske Glazbene škole Milka Kelemena, ali i kao dvorana za razna druga događanja u gradu.
Tako su u dvorani zamijenjene dotrajale elektro instalacije, prekidači i priključnice,  postavljeni novi LED paneli i reflektori te panic rasvjeta na izlazu iz dvorane.
Ugrađena su dva klima uređaja, te su svježe obojani zidovi, što će od sada posjetiteljima boravak u dvorani učiniti daleko ljepšim i ugodnijim.
Započeo je i proces presvlačenja stolaca, a za sada je presvučeno njih dvadesetak.
U sklopu javnih radova ujedno je sva stolarija (vrata i prozori) dobila osvježenje bojanjem novim zaštitnim slojem.

Veći dio radova na sanaciji i uređenju velike dvorane Hrvatskog doma, koja je sada dobila jednu novu dimenziju, financirao je Grad Slatina, dok se jednim dijelom (bojanjem zidova) financijski uključila i Glazbena škola Milka Kelemena Slatina.

Kako teku radovi svojim obilaskom uvjerio se i gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić koji je tom prigodom najavio kako Grad Slatina zgradu Hrvatskog doma namjerava prijaviti na energetsku obnovu u sklopu ponovnog otvaranja Poziva 4c1.4. „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“ koje provodi Ministarstvo graditeljstva, a financira se iz fondova Europske unije. Ponovno podnošenje projektnih prijedloga započinje 4. rujna ove  godine, a Grad je u tu svrhu ugovorio izradu glavnog projekta energetske obnove.

Gradonačelnik Ostrošić ujedno je obišao i malu dvoranu slatinskog Vatrogasnog doma koja je u sklopu javnih radova također dobila osvježeni interijer bojanjem zidova i stropnih greda, a u tijeku je i čišćenje i uređenje velike dvorane Vatrogasnog doma u Slatini. (www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content