U tijeku pripreme za proslavu Dana grada Slatine – Izgrađen most preko Javorice za potrebe bajkerijade

SLATINA POD ZVIJEZDAMA – 13. 8. od 21:00 h na Vidikovcu otkrijte zanimljivosti noćnog neba
11.08.2021.
Nastavljaju se radovi na uređenju gradskog groblja u Slatini
12.08.2021.
SLATINA POD ZVIJEZDAMA – 13. 8. od 21:00 h na Vidikovcu otkrijte zanimljivosti noćnog neba
11.08.2021.
Nastavljaju se radovi na uređenju gradskog groblja u Slatini
12.08.2021.

U tijeku pripreme za proslavu Dana grada Slatine – Izgrađen most preko Javorice za potrebe bajkerijade

U sklopu priprema za proslavu Dana grada Slatine na jezeru Javorica u tijeku su radovi na uređenju okoliša kako bi na vrijeme sve bilo spremno za održavanje moto susreta koje tradicionalno priprema Moto klub Speed Slatina.

Događaj je to koji će i ove godine upotpuniti bogat program koji se priprema u prigodi obilježavanja Dana grada Slatine, 1. rujna, a uz pomoć Grada Slatine, Slatinskog informativnog centra, Turističke zajednice grada Slatine i brojnih sponzora ovogodišnja bajkerijada koja će se održati u subotu, 28. kolovoza trebala bi biti pravi spektakl.

Radove je obišao slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić u pratnji voditelja Odsjeka za komunalni sustav pri Upravnom odjelu za razvoj grada Vjekoslava Hessa te tom prigodom istaknuo kako se osim košnje trave i uređenja zelene površine do kanala vodotoka Javorice, ukazala potreba za proširenjem tog prostora.

Iz tog razloga su djelatnici pri Gradu Slatini u samo nekoliko dana izgradili drveni most koji će povezati prostor s obje strane kanala.
Tako će na drugoj strani biti pripremljen teren za šatorsko naselje za one bajkere koji će kampirati, odnosno prespavati i ostati gosti Slatine dan-dva nakon velikog koncerta koji se u suradnji s Moto klubom Speed Slatina priprema u sklopu moto susreta.

– Prošle su godine moto susreti bili otkazani zbog koronavirusa, tako da i ove godine sve ovisi o epidemiološkoj situaciji i mjerama koje će biti na snazi krajem kolovoza, no nadam se da će sve biti uredu i da će se ovogodišnji održati onako kako je planirano, – rekao nam je gradonačelnik Ostrošić te dodao:

– U roku od nekoliko dana nastao je jedan kvalitetan most drvene konstrukcije koji će omogućiti bajkerima siguran prelazak na drugu stranu kanala gdje mogu pregurati i svoje limene ljubimce na dva kotača te se udobno smjestiti u šatorskom naselju što će ujedno rasteretiti gužvu na ovom dijelu prostora gdje će se održati razne moto igre i veliki koncert našeg popularnog rock sastava Psihomodo Pop, te bogat program uz puno angažmana naših Speedovaca. 
Most je na kanalu Javorica izgrađen privremeno za potrebe bajkerijade, nakon koje će biti uklonjen budući da se radi o vodotoku kojim gospodare Hrvatske vode, – zaključio je gradonačelnik.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content