U tijeku pripreme za 9. Obrtničko-gospodarski sajam u Slatini koji će se održati 5. svibnja

Potpisan ugovor o izgradnji javne rasvjete na Šetalištu Julija Bürgera u Slatini
11.04.2024.
Grad Slatina predao projektnu prijavu za projekt Uređenja i opremanja dječjeg igrališta u ulici Vladimira Nazora u Slatini
12.04.2024.
Potpisan ugovor o izgradnji javne rasvjete na Šetalištu Julija Bürgera u Slatini
11.04.2024.
Grad Slatina predao projektnu prijavu za projekt Uređenja i opremanja dječjeg igrališta u ulici Vladimira Nazora u Slatini
12.04.2024.

U tijeku pripreme za 9. Obrtničko-gospodarski sajam u Slatini koji će se održati 5. svibnja

Danas je u slatinskoj Gradskoj upravi održan radni sastanak na kojemu se razgovaralo o planovima za organizaciju tradicionalnog Obrtničko-gospodarskog sajma u Slatini.

Na sastanku su uz zamjenika gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Slatine Iliju Nikolića i višeg savjetnika za gospodarstvo i projekte pri Upravnom odjelu za razvoj Grada i v.d. ravnatelja GRAS-a Juricu Culeja nazočili i predsjednik Udruženja obrtnika Slatina Zlatko Šomođi, te tajnica Udruženja Snježana Graovac.

Dogovoreno je kako će se 9. po redu Obrtničko-gospodarski sajam održati u nedjelju, 5. svibnja u Parku 136. slatinske brigade s početkom u 11,30 sati, u organizaciji Udruženja obrtnika Slatina, a pod pokroviteljstvom Grada Slatine, Turističke zajednice Grada Slatine, Gradske razvojne agencije Slatine, Virovitičko-podravske županije te Hrvatske obrtničke komore, Područne obrtničke komore Virovitičko-podravske županije, dok je medijski pokrovitelj Slatinski informativni centar – Radio Slatina.  

– Ovogodišnji sajam održat će se na tragu prošlogodišnjeg i svih uspješnih sajmova ranijih godina.
Očekujemo da će na ovogodišnjem sajmu nastupiti stotinjak izlagača, odnosno obrtnika članova Udruženja te njihovih poslovnih partnera a pozvani su i obrtnici članovi udruženja našeg POK-a, šire regije, svi gospodarski subjekti te Industrijsko-obrtnička škola Slatina a ciljem promocije obrtničkih zanimanja, – istaknuo je Šomođi.

U sklopu sajamskih aktivnosti, predviđen je cjelodnevni program za posjetitelje, odnosno prezentacije obrtnika i obrtničkih zanimanja, nagradne igre, igraonice za djecu, radionice, prezentacije usluga i brojne degustacije proizvoda.
Uz sve to priprema se i vrlo bogat zabavni program uz DJ SIC i Suhopoljske tamburaše, neizostavni su i modna revija i revija frizura, a tradicionalno naglasak će biti na uvijek zanimljivim demonstracijama starih zanata.
I ove godine organizatori će se pobrinuti za besplatan ručak svim izlagačima, a među bogatom sajamskom ponudom naći će se i slatinski Ličani te iznenaditi posjetitelje novim delicijama u sklopu projekta Gastro Lika.

– Grad Slatina i ove godine čvrsto stoji uz slatinsko Udruženje obrtnika u organizacijskom smislu.
Drago mi je što je Obrtničko-gospodarski sajam u Slatini iz godine u godinu sve jači i posjećeniji. Ljudi su željni ovakvih događanja jer im sajam osim bogate sajamske ponude proizvoda i usluga nudi i prigodu za druženja, te sklapanje novih poznanstava i poslovnih kontakata.
Nadam se da će nas poslužiti vrijeme te pozivam sve građane Slatine i prigradskih naselja, kao i šire Regije da posjete 9. slatinski obrtničko-gospodarski sajam 5. svibnja od 11,30 sati i provedu ugodan dan u Parku 136. slatinske brigade, – zaključio je Nikolić.

Na sastanku se razgovaralo i o jubilarnom 10. sajmu koji će se održati iduće godine, a za koji je planiran još bogatiji program. 

(www.radioslatina.hr)

Skip to content