Prva slatinska kestenijada u nedjelju, 19. listopada
01.10.2014.
Prezentacija za pčelare u POU Slatina
01.10.2014.
Prva slatinska kestenijada u nedjelju, 19. listopada
01.10.2014.
Prezentacija za pčelare u POU Slatina
01.10.2014.

U subotu sudjelujte u akciji ”Hodanjem do zdravlja”

Kako bi promovirali zdrav način života, te hodanje kao zdrave navike i provođenje slobodnog vremena na svježem zraku, Ministarstvo zdravlja i Hrvatski zavod za javno zdravstvo organiziraju u Slatini, u subotu, 25. listopada, akciju pod nazivom „Hodanjem do zdravlja“.

Start i cilj će biti u Parku 136.slatinske brigade, u 9:30 sati, a pozvani su svi građani županije. Grad Slatina, Virovitičko-podravska županija i Turistička zajednica grada Slatine, uključili su se također u ovaj projekt kako bi svojim sudjelovanjem informirali i senzibilizirali građane, svih dobnih skupina o pozitivnim aspektima tjelesne aktivnosti.

Želja je uključiti se ovim projektom u jedan globalni projekt ”The Walk of the World”, i u budućnosti ostvariti suradnju s već aktivnim zemljama sudionicama istog. U Nizozemskoj već godinama egzistira projekt 4-dnevnog hodanja (30, 40, 50 km) uz pomoć Crvenog križa, medicinske službe i brojnih drugih volontera. Projekt je prepoznat kao izuzetno zanimljiv i popraćen brojnim sponzorima (sportska oprema, suplementacija prehrane, itd.).

Hodanje je najmanje skupa i široko pristupačna tjelesna aktivnost. Jedino što si moramo stvarno priuštiti za hodanje je vrijeme. Organizatori stoga pozivaju sve one koji žele učiniti nešto pozitivno i zdravo za sebe, svih dobnih skupina, članove udruga, klubova, rekreativce, sportaše, ali i one koji se nisu nikada bavili nekom fizičkom aktivnošću da dođu u subotu i da hodanjem dođemo do zdravijeg sutra. (tzg slatina)

Plan hodanja Slatinom 2014

Skip to content