U Slatinu stiglo dvokomorno komunalno vozilo za odvojeno prikupljanje otpada

„Cvjetići“ DV Zeko Slatina imali pregršt pitanja za slatinskog gradonačelnika
16.03.2022.
Privremeno se zatvara promet na dijelu Trga R. Boškovića zbog sajma povodom blagdana sv. Josipa
18.03.2022.
„Cvjetići“ DV Zeko Slatina imali pregršt pitanja za slatinskog gradonačelnika
16.03.2022.
Privremeno se zatvara promet na dijelu Trga R. Boškovića zbog sajma povodom blagdana sv. Josipa
18.03.2022.

U Slatinu stiglo dvokomorno komunalno vozilo za odvojeno prikupljanje otpada

Danas je u Slatini održana primopredaja novog dvokomornog komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpada.
Naime, u travnju 2020. godine tvrtka Slatina kom prijavila se na natječaj u sklopu projekta „Nabava višekomornog komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpada u Slatini“ u suradnji s Gradom Slatinom i Gradskom razvojnom agencijom Slatine koja je napisala projekt te je zadužena za njegovu provedbu.

Nabavu spomenutog vozila marke MAN TGM vrijednog 1.931.251,25 kn sufinancirala je Europska unija iz Kohezijskog fonda u iznosu 1.221.362,73 kn.

Predstavljanju novog vozila na prostoru EPIcentra Sequoia Slatina prisustvovali su direktor tvrtke Slatina kom d.o.o. Slatina Sanjin Hmelik u pratnji svojih suradnika, gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić u pratnji svog zamjenika Ilije Nikolića i ostalih suradnika, zatim v.d. ravnateljice GRAS-a Marija Boroša,  u ime dobavljača vozila predstavnik tvrtke Gradatin d.o.o. iz Sesveta Ivan Rončević, te predstavnici Slatinskog informativnog centra.

Unatoč određenim poteškoćama zbog situacije s koronavirusom, natječaj nabave spomenutog vozila je uspješno realiziran te je vozilo u Slatinu stiglo u predviđenom roku, rekao nam je direktor Slatina koma Sanjin Hmelik, te dodao:

– Paralelno je realiziran i projekt nabave plavih i žutih kanti za odvojeno prikupljanje papira i plastike. Djelatnici Slatina koma intenzivno rade na pripremi i podjeli istih, tako da su do sada kante dobila sva kućanstva na području grada Slatine, a u naredna dva tjedna kante će dobiti i kućanstva u slatinskim prigradskim naseljima.
Isto tako slijedi period formiranja sustava koji će biti značajno efikasniji od današnjeg načina gospodarenja reciklabilnim otpadom, – rekao je direktor Hmelik naglasivši kako bi novi sustav trebao biti usklađen do 1. svibnja ove godine, do kada će se svim kućanstvima podijeliti kante za odvojeno prikupljanje papira i plastike, te će i ovo novo vozilo također biti stavljeno u funkciju za koju je i nabavljeno.  

– Građani će na vrijeme dobiti informacije na koji način će funkcionirati novi sustav, odnosno raspored odvoza pojedine vrste otpada, no moram naglasiti da nabava ovoga vozila i spomenutih kanti neće dodatno koštati građane kojima će, do nekog novog usklađenja komunalnog sustava, cijena odvoza otpada ostati ista, – zaključio je Hmelik.

Zadovoljstvo nabavljenim vozilom iskazao je i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić.

– Vjerujem da je ovo još jedan korak više prema kvalitetnijem življenju u gradu Slatini i nastojanjima Grada da u suradnji s GRAS-om i Slatina komom napravimo sve ono što je nužno kako bi uhvatili korak s Europom, odnosno svim modernim gradovima koji kao i mi imaju problem sa sve većim količinama smeća. I to je nešto čime ćemo se baviti idućih godina kako bi se taj problem riješio. Na tom tragu nabava ovoga vozila jedna je lijepa stvar za grad, čime smo zapravo kompletirali vozni park Slatina koma i drago mi je zbog toga, – rekao je gradonačelnik Ostrošić.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

                                               Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda

Skip to content