U slatinskoj Gradskoj upravi održan tradicionalni blagdanski prijem za svećenike

Obavijest o namjeri provođenja otvorenog postupka javne nabave
22.12.2022.
Grad Slatina i ove je godine za svoje sugrađane pripremio „Slatinski Badnji doručak“
23.12.2022.
Obavijest o namjeri provođenja otvorenog postupka javne nabave
22.12.2022.
Grad Slatina i ove je godine za svoje sugrađane pripremio „Slatinski Badnji doručak“
23.12.2022.

U slatinskoj Gradskoj upravi održan tradicionalni blagdanski prijem za svećenike

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić danas je u prigodi nadolazećeg blagdana Božića već tradicionalno organizirao prijem za svećenike župa Slatinskog dekanata kojemu su prisustvovali župnici slatinskih župa, sv. Josipa, preč. Dragan Hrgić i bl. Ivana Merza, preč. Nikola Jušić, te župnik Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije Nova Bukovica, vlč. Dejan Ilić. 

Gradonačelnik je ovom prigodom, u nazočnosti svog zamjenika Ilije Nikolića, te pročelnika Stručne službe Krunoslava Šaraboka i pročelnika Upravnog odjela za razvoj Grada Marina Kokorića, župnicima prije svega zaželio obilje zdravlja i božjeg blagoslova, a oni su slatinskom gradonačelniku uzvratili na isti način i pritom zahvalili na pozivu.

U srdačnom razgovoru dotakli su se mnogih tema važnih za cjelokupnu zajednicu. Tom su prigodom župnici izvijestili gradonačelnika o radu svojih župa i razvoju njima trenutačno najvažnijih projekata.

Župnik Jušić istaknuo je kako se u idućoj godini nada početku, već dugo planiranog projekta izgradnje župnog stana u neposrednoj blizini crkve bl. Ivana Merza, te se zahvalio svima koji pomažu oko uređenja crkve i njezinog okoliša.

Župnik Hrgić govorio je o restauraciji župne crkve sv. Josipa koja ovih dana ulazi u svoju završnu fazu gdje su preostali još samo sitni radovi na crkvenom koru. Tom se prigodom, budući da je bila riječ o vrlo opsežnoj i dugotrajnoj obnovi i rekonstrukciji crkve, zahvalio vjernicima na strpljenju tijekom izvođenja radova, ali prije svega svima onima koji su na bilo koji način pomogli ovaj projekt.
Isto tako podsjetio je da Župa sv. Josipa u suradnji sa slatinskom vinarijom Kufner sutra, na Badnjak priprema tradicionalno druženje vjernika uz čaj i kuhano vino nakon mise zornice.
Iskoristio je ujedno i prigodu pozvati sve na tradicionalni Božićni koncert slatinskog pjevačkog društva Zrinski koji će se u crkvi sv. Josipa održati 27. prosinca.

Župnik Ilić također je pohvalio suradnju jedinica lokalne samouprave i župa na širem slatinskom području. Izrazio je zadovoljstvo što se napokon krenulo s radovima na obnovi župne crkve u Novoj Bukovici, ali i uređenjem kapele sv. Roka u slatinskom prigradskom naselju Kozice gdje je sanirana i novim slojem boje osvježena vanjska stolarija te je nabavljen novi namještaj u sakristiji. Tom se prigodom zahvalio gradonačelniku Ostrošiću i Gradu Slatini na potpori oko spomenutih radova.

Gradonačelnik je pohvalio dosadašnju suradnju sa župnim uredima i s Požeškom biskupijom te naglasio važnost zajedništva i bogatstvo duha koje u ovo vrijeme treba i mora biti prisutno. Izrazivši daljnju potporu Grada Slatine župama na slatinskom području, istaknuo je kako će i nadalje zahvaljujući slozi i razumijevanju realizirati mnoge zajedničke projekte na zadovoljstvo svih župljana triju župa s područja Grada Slatine.

RASPORED MISNIH SLAVLJA:

Župa sv. Josipa Slatina

Badnjak – 24.12.2022.

6:00 Zornica (Nakon mise zornice druženje vjernika u Parku 136. slatinske
                       brigade)

20:00 Dječja polnoćka (19:30 priredba za djecu)

24:00 Polnoćka

Božić – 25.12.2022.

Svete mise u 8:30, 10:30 i 18:30

Župa bl. Ivana Merza

Badnjak – 24.12.2022.

21:00 Polnoćka u Novom Senkovcu

24:00 Polnoćka u Slatini

Božić – 25.12.2022.

8:00 i 11:30 Slatina

9:30 Novi Senkovac

Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Nova Bukovica

Badnjak – 24.12.2022.

20:00 Polnoćka Četekovac

22:00 Polnoćka Borik i Mikleuš

24:00 Polnoćka Nova Bukovica

Božić – 25.12.2022.

9:00 Mikleuš i Borik

11:00 Četekovac i Nova Bukovica

(www.radioslatina.hr)

Skip to content