U slatinskoj Gradskoj upravi održan sastanak s predstavnicima slatinskog Mjesnog odbora Vladimir Nazor

Gradu Slatini dodijeljeno 680.874,36 eura za projekt „Uspostava reciklažnog dvorišta u gradu Slatini“
26.03.2024.
Gradu Slatini dodijeljena bespovratna sredstva od 13.272,28 eura za projekt „Izrada strategije zelene urbane obnove“
27.03.2024.
Gradu Slatini dodijeljeno 680.874,36 eura za projekt „Uspostava reciklažnog dvorišta u gradu Slatini“
26.03.2024.
Gradu Slatini dodijeljena bespovratna sredstva od 13.272,28 eura za projekt „Izrada strategije zelene urbane obnove“
27.03.2024.

U slatinskoj Gradskoj upravi održan sastanak s predstavnicima slatinskog Mjesnog odbora Vladimir Nazor

Zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić i ovoga tjedna nastavlja redovitu komunikaciju s predstavnicima mjesnih odbora, udrugama, institucijama, ali i s građanima Slatine i prigradskih naselja.
Tako je između ostalih danas u svom uredu ugostio predstavnike slatinskog Mjesnog odbora Vladimir Nazor.

Spomenutom sastanku s predsjednicom ovoga Mjesnog odbora Stojankom Varju i njezinom zamjenicom Božicom Šantak nazočili su i privremeni pročelnici, Stručne službe Krunoslav Šarabok i Upravnog odjela za razvoj Grada Marin Kokorić u pratnji višeg savjetnika za gospodarstvo i projekte Jurice Culeja.

Uz planirane aktivnosti kroz Plan i program rada za 2024. godinu, jedna od tema sastanka bile su i pripreme za proslavu Dana državnosti 30. svibnja koju ovaj mjesni odbor tradicionalno u suradnji s Gradom Slatinom organizira svake godine.

– Nije upitno da se Grad Slatina i ove godine uključi i pomogne organizaciju ove tradicionalne manifestacije koja iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja, a i sadržajno je sve bogatija, – istaknuo je obnašetelj dužnosti gradonačelnika Ilija Nikolić.

Kako bi sve bilo spremno do svibnja valja ponovno zasukati rukave i urediti prostor doma i okoliša te je, kako je istaknula predsjednica Varju, potrebno novim slojem boje osvježiti stropne grede u domu te zamijeniti dotrajale klupe novima.

– Radnim smo akcijama već obavili dobar dio posla te smo od prikupljenih donacija nabavili materijal i oličili unutrašnjost doma. Osim stropnih greda sami bi sanirali stolove i napravili nove klupe, no potreban nam je materijal, – rekla je predsjednica Varju te dodala kako su i na vanjskim prostorima potrebni određeni zahvati. Iako se okoliš redovito održava košnjom i drugim aktivnostima, potrebna je sanacija dotrajale asfaltne površine iza društvenog doma prema igralištu, kao i sanacija parkirališta uz dom nasipavanjem sitnog kamena.

Istaknuvši dosadašnju izuzetnu suradnju Grada s ovim Mjesnim odborom obnašetelj dužnosti gradonačelnika Ilija Nikolić pohvalio je njihov angažman kojim održavaju taj prostor na korist svim građanima toga dijela grada i šire, te naglasio da će Grad i nadalje prema mogućnostima pomagati njihove aktivnosti kao što je to činio i do sada, osobito na uređenju Društvenog doma koji je između ostaloga prošle godine saniran novom stolarijom te opremljen kuhinjskim elementima, posuđem i drugom potrebnom opremom.  

Ujedno ih je obradovao informacijom kako Grad intenzivno radi na pripremi projekta u sklopu kojega bi se uredilo postojeće dječje igralište novim igralima i dodatnom opremom budući da su postojeća igrala uglavnom dotrajala, a i sam prostor treba urediti kako bi bio sigurniji za boravak djece.

(www.radioslatina.hr)

Skip to content