U Slatini otvoren novouređeni natkriveni garažni prostor Doma zdravlja VPŽ

Djelatnici GRAS-a upoznali slatinskog gradonačelnika s aktualnim projektima u 2023. te planovima za 2024. godinu
24.10.2023.
Izgradnja UPOV-a u sklopu projekta Izgradnja i rekonstrukcija vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Slatina napreduje izvrsnom dinamikom
25.10.2023.
Djelatnici GRAS-a upoznali slatinskog gradonačelnika s aktualnim projektima u 2023. te planovima za 2024. godinu
24.10.2023.
Izgradnja UPOV-a u sklopu projekta Izgradnja i rekonstrukcija vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Slatina napreduje izvrsnom dinamikom
25.10.2023.

U Slatini otvoren novouređeni natkriveni garažni prostor Doma zdravlja VPŽ

Danas je upriličeno svečano otvorenje novouređenih prostora za vozila patronažne skrbi i zdravstvene njege u kući bolesnika, Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije u Slatini.

Tom su prigodom novouređeni natkriveni garažni prostor kod zgrade Doma zdravlja VPŽ u Slatini obišli ravnatelj Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije dr. Ivica Fotez, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović u pratnji svog zamjenika Marija Klementa i pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo, branitelje i socijalnu skrb Melite Sirovica, te gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić.

Kako je naglasio ravnatelj Fotez dobra suradnja s Gradom Slatinom se pokazala i ovdje budući da su u sklopu zajedničkog projekta uklonjena stara dotrajala stabla nekadašnjeg parka na ovom prostoru jer su predstavljala potencijalnu opasnost građevinama u okruženju. Grad Slatina je na tom prostoru izgradio parkiralište za pučanstvo koje je od iznimnog značaja za Dom zdravlja u Slatini, a na površini uz novoizgrađeno gradsko parkiralište, Dom zdravlja VPŽ je uz logističku pomoć Grada Slatine i financijsku potporu Virovitičko-podravske županije koja je bila i nositelj projekta, izgradilo parkiralište odnosno natkriveni garažni prostor za službena vozila svojih djelatnika.

Vrijednost projekta je 395.000,00 kuna, odnosno 52.425,00 eura, a kojim je umjesto dosadašnjih pet, pod krov stavljeno svih 17 službenih vozila kojima raspolaže slatinski Dom zdravlja.

– Uvijek smo težili unaprjeđivanju zdravstvenih ustanova, a kada zaokružimo cijelu priču otvaranje ovoga parkirališnog prostora je za nas jednako bitno kao i otvaranje ambulante iz razloga što imamo djelatnost Patronažne zdravstvene zaštite, Zdravstvene njege u kući bolesnika, Palijativne skrbi i vozila koja su namijenjena za kućne posjete liječnika u ambulantama, – istaknuo je ravnatelj Fotez te pojasnio:

– Vozila su nakon određenog vremena izloženosti kiši, suncu i snijegu, te ostalim vremenskim (ne)prilikama bila podložna habanju, a s druge strane u takvim se uvjetima djelatnicima otežava rad, osobito u zimskim uvjetima kada moraju vozilo očistiti od snijega i ugrijati da bi uopće mogli započeti s radom koji je zahtjevan sam po sebi. Uređenjem ovoga natkrivenog parkirališnog prostora omogućili smo našim sestrama i ostalim djelatnicima da imaju koliko-toliko primjerene uvjete rada, kao što to imaju djelatnici koji su u zatvorenom prostoru u ambulantama, jer njihovo radno mjesto je vozilo, odnosno kuće obitelji koje obilaze u svom svakodnevnom radu. I baš zbog toga smo željeli njima omogućiti da budu i oni jednim dijelom smješteni te imaju dobre uvjete rada, odnosno ulaze u vozilo koje će biti spremno za upotrebu bez naknadnih čišćenja i ostalih priprema, – rekao je ravnatelj Fotez.

Zadovoljstvo realizacijom projekta istaknuo je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

– Možemo reći da smo doista u posljednjih nekoliko godina imali velika ulaganja u ambulante Doma zdravlja diljem Virovitičko-podravske županije, a među najvećim ulaganjima su ulaganja u Dom zdravlja u Slatini, od energetske obnove paviljona III i IV, te opremanja istih novom modernom medicinskom opremom, izgradnje bazena za rehabilitaciju i kupovine novih vozila, do uređenja ovoga natkrivenog parkirališnog prostora čime smo zaokružili niz dosadašnjih ulaganja. Na taj način osigurali smo lakši i efikasniji rad djelatnicima Doma zdravlja, osobito u zimskim uvjetima, – istaknuo je župan Andrović te naglasio kako tu ulaganjima nije kraj, te će Županija kao osnivač svih zdravstvenih institucija na županijskom području i dalje ulagati u iste. 

(www.radioslatina.hr)

Skip to content