U Slatini održano snimanje glazbeno – scenskog spektakla „Lijepom našom”

Registar ugovora
06.03.2019.
Odličan odaziv na Bilmanovo predavanje,ali i na sat plesa
08.03.2019.
Registar ugovora
06.03.2019.
Odličan odaziv na Bilmanovo predavanje,ali i na sat plesa
08.03.2019.

U Slatini održano snimanje glazbeno – scenskog spektakla „Lijepom našom”

Sinoć je u prepunoj Sportskoj dvorani Srednje škole Marka Marulića u Slatini održano javno snimanje glazbeno – scenskog spektakla Hrvatske radiotelevizije „Lijepom našom”.

Program je i ovoga puta vrhunski vodio autor serijala legendarni Branko Uvodić, koji se na pomoći u organizaciji zahvalio između ostalih  gradonačelniku Denisu Ostrošiću i gosp. Tomislavu Vukeliću.
U ime domaćina, suorgaanizatora glazbeno-scenskog spektakla Lijepom našom, s nekoliko prigodnih riječi obratio se gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić koji je tom prigodom voditelju Branku Uvodiću u znak zahvalnosti i ponovnog posjeta Slatini nakon dva desetljeća, darovao košaru s tradicionalnim slatinskim proizvodima i suvenirima, ali isto tako zaplesao i zapjevao na pozornici. Nazočne je prigodnim slovom pozdravio i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, a na snimanju emisije nazočili su i brojni visoki dužnosnici s područja županije; saborski zastupnici, zamjenici župana, gradonačelnici i načelnici, predstavnici gradske i županijske skupštine, institucija, te vjerskog i kulturnog života.  

Publika svih generacija mogla je uživati u nastupima mnogobrojnih izvođača, a prvo se predstavio naš domaći KUD „Dika“ Slatina kojemu je nakon stanke ovo bio prvi nastup u novoobnovljenom sastavu, zatim KUD „Mikleuš“, KUD „Podravac“ Sopje, SKD „Prosvjeta“ Slatina, KUD „Podravina“ Čađavica, i MPS KUD „Crkvari“.

Nakon Slavonskih trubača i zanimljivog nastupa did Tunja i bač Roka iz grada Otoka uslijedili su nastupi tamburaških sastava „Suhopoljski tamburaši”, „Podravski mužikaši”, „Dangube”, „Čokanj”, „Fantasia“ „Tkanica“ i „Fijaker”.

Potom su na scenu stupile estradne zvijezde: Cecilija, Nikolina Kovač, Željko Lončarić Žec, Viktorija Kulišić Đenka, Višnja Pevec, Đuka Čaić, Branislav Bane Krstić, te legendarni Miroslav Škoro, Šima Jovanovac i Krunoslav Kićo Slabinac.

Zavičajni muzej Slatina uredio je etno kutak pored glavne pozornice prema prigodnom korizmenom vremenu i skorašnjem Uskrsu gdje su tradicionalno ukrašavanje pisanica prikazale Kristina Galešić iz Voćina, Mila Tomašević iz Sopja, Marija Kenjerić iz Čađavice, Ruža Dlab i Ružica Radonjić iz Slatine, te učiteljica Mira Brezovčan i članovi folklorne skupine Kolo OŠ Eugena Kumičića Slatina.
Svoj zanat izrade tambura prikazao je Krešo Marić koji je za ovu prigodu izradio tamburicu – bisernicu koju je poklonio voditelju emisije Branku Uvodiću, a za slatki dio etno kutka pobrinula se naša proslavljena slastičarka Sandra Jadek koja je uz pomoć svoje pomoćnice Lane Medved iz Bakića prikazala izradu starinskih tradicijskih kolača.
Emisija će gledateljima u konačnici uz sve ovo predstaviti povijest i tradiciju slatinskog kraja, stare zanate i gastronomiju uz raskoš narodnih nošnji i običaja. Tako je ekipa HTV-a između ostaloga unaprijed snimila i bogatu gastro ponudu u slatinskom restoranu Stari podrum, bogatstvo i kvalitetu vina, osobito pjenušca Slatinski biser vinarije Stari podrum vlasnika Ivana Halasa, zatim krznarski obrt Vlatka Gribla te kovački obrt Miroslava Novakovića.

Na kraju ove tri i pol sata duge manifestacije zajedno su zapjevali i zaplesali publika u dvorani te svi izvođači, a za sve oni koji nisu uspjeli nabaviti ulaznicu na betonskom igralištu Srednje škole Marka Marulića smještenom odmah iza dvorane postavljen je veliki šator osječke pivovare u kojemu se na velikom ekranu uživo prenosilo snimanje ovog velikog glazbenog spektakla, a isto tako jedna je kamera HTV-a snimala kadrove za potrebe konačnog proizvoda odnosno same snimke slatinskog izdanja emisije Lijepom našom koju će gledatelji moći pogledati na programu HTV-a u dva dijela, u subotu 16. i 23. ožujka.

Kako je ovo sve izgledalo možete pogledati u našoj bogatoj foto galeriji, a kompletnu fotogaleriju pogledajte na portalu Radio Slatine klikom OVDJE. (www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content