U Slatini održan događaj „Otvorena vrata EU projekata – Grad Slatina i EU projekti“

Otvoreno novoizgrađeno parkiralište kod Doma zdravlja u Slatini
30.06.2023.
VII. Izmjena Plana nabave za 2023. – GRAD SLATINA
06.07.2023.
Otvoreno novoizgrađeno parkiralište kod Doma zdravlja u Slatini
30.06.2023.
VII. Izmjena Plana nabave za 2023. – GRAD SLATINA
06.07.2023.

U Slatini održan događaj „Otvorena vrata EU projekata – Grad Slatina i EU projekti“

Danas je u prostorijama Posjetiteljsko-interpretacijskog centra EPIcentar Sequoia Slatina održan događaj pod nazivom „Otvorena vrata EU projekata – Grad Slatina i EU projekti“.

Riječ je o događaju koji se održava povodom obilježavanja desete godišnjice ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju koje organizira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Grad Slatina i Gradska razvojna agencija Slatine u ovaj događaj uključili su se s ciljem upoznavanja šire javnosti s rezultatima provedenih projekata na području grada Slatine koji su dali najveći doprinos razvoju lokalne zajednice kao i s ciljem upoznavanja s nadolazećim projektnim aktivnostima.

Na početku događaja sve prisutne pozdravio je gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić koji je istaknuo zadovoljstvo korištenjem fondova Europske unije u proteklom desetljeću koji su dali doprinos razvoju grada Slatine. Isto tako tim povodom je zahvalio svima koji su sudjelovali u realizaciji projekata na području grada Slatine, od izrade projektnih ideja pa do same realizacije, a osobito djelatnicima Gradske uprave i GRAS-a. Na kraju je istaknuo važnost novih prilika koje nude novi programi u okviru fondova Europske unije te naglasio kako ih treba spremno dočekati. Dodao je kako je problem što to više gotovo i nisu bespovratna sredstva već lokalna samouprava sama mora osigurati znatna sredstva prilikom realizacije projekata tako da treba dobro „odvagati“ i odabrati projekte prema gradskim mogućnostima. 

Potom je riječ preuzeo v.d. ravnatelja Gradske razvojne agencije Slatine Jurica Culej koji je prezentirao projekte koje je Grad Slatina u suradnji s Gradskom razvojnom agencijom Slatine i drugim institucijama u proteklom desetljeću realizirao. Osim toga predstavio je i projekte koje Grad Slatina planira realizirati u narednom razdoblju.
Tom prigodom sudionici događaja prisjetili su se prvih projekata Grada Slatine kao što je projekt „Poduzetnička zona Trnovača“ i „Od Carske željeznice do održivog razvoja turizma“ kao i s projektima koji su uspješno realizirani u ne tako dalekom periodu, a neki od njih su: „EPIcentar Sequoia Slatina“, „Poduzetnička zona Turbina 2 u Slatini“, „Rekonstrukcija društvenog doma u Donjim Meljanima“ i mnogi drugi ali i projekti koji su prijavljeni u 2023. godini, kao što su: „TRK jezero Javorica“, „Izgradnja hostela sa sportskom dvoranom“, „Energetska obnova Hrvatskog doma u Slatini“, „Izgradnja reciklažnog dvorišta“, „Uređenje staroškolskog“…

Nakon prezentacije, posjetitelji su imali priliku obići Posjetiteljsko-interpretacijski centar EPIcentar Sequoia, te se upoznati sa svim sadržajima koje isti nudi. Isto tako zainteresirani posjetitelji mogli su dobiti sve informacije o aktualnim natječajima i mogućnostima financiranja.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content