U sklopu EU projekta “Drava4Enjoy” održan drugi biciklistički maraton

“Izletom u nepoznato” obilježen Dan igara
04.10.2014.
Poticanje obrazovanja u ugostiteljstvu i turizmu
06.10.2014.

U sklopu EU projekta “Drava4Enjoy” održan drugi biciklistički maraton

Virovitičko-podravska županija nositelj je projekta Drava4Enjoy, punog naziva “Expirience and enjoy the Drava Valley by bicycle” (Doživite i uživajte u Dravskoj nizini biciklom), koji se sufinancira sredstvima iz IPA prekograničnog programa Mađarska – Hrvatska 2007-2013. Partneri na projektu su Grad Szentlorinc i VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

U sklopu navedenog projekta, Virovitičko-podravska županija organizirala je u subotu 4. listopada drugi biciklistički maraton na relaciji Virovitica – Szentlorinc u duljini od oko 60 kilometara na kojemu je sudjelovalo više od 50 biciklista. Maraton je započeo u Virovitici, ispred hotela Šulentić u 8 sati a završio u Szentlorincu oko 13 sati. Ukupno je sudjelovalo više od 50 biciklista.

Treći i zadnji maraton bit će održan za dva tjedna kada će se voziti od Szentlorinca do obnovljene Kurije Janković u Kapeli Dvoru. Vrijednost projekta Drava4Enjoy, čija je provedba započela 11. travnja prošle godine, iznosi 2.115.972,33 EUR, dok ukupni iznos EU sufinanciranja iznosi 1.798.575,23 EUR. Trajanje projekta je 20 mjeseci.

Podsjetimo, projekt akronima „Drava4Enjoy“ najveći je projekt u Trećem pozivu za prijavu projekata za financiranje bespovratnim EU sredstvima iz IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska te je ujedno i najveći projekt turističke infrastrukture cijelog Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013. Više o projektu možete saznati na web stranici www.drava4enjoy.com. (vpz.hr)

no images were found

Skip to content