U sklopu „etoLJeta“ Zavičajni muzej Slatina nedjeljom pun posjetitelja

Utorak – Dan nacionalne sućuti u povodu smrti Olivera Dragojevića
31.07.2018.
Grad Slatina i Slatina Kom d.o.o. – čuvajmo svoj okoliš
01.08.2018.

U sklopu „etoLJeta“ Zavičajni muzej Slatina nedjeljom pun posjetitelja

dav

Zavičajni Muzej Slatina i ove se godine pridružio Turističkoj zajednici Grada Slatine te otvorio svoja vrata posjetiteljima u sklopu manifestacije „etoLJeto“.
Tijekom večernjih sati nedjeljom kada su organizirani večernji programi u centru grada, otvoren je i muzej od 20 do 22 sata.

Za vrijeme trajanja Svjetskog nogometnog prvenstva kada je cijela Hrvatska pratila nogometne utakmice hrvatske reprezentacije, odaziv je bio nešto slabiji, no od kada se grad vratio u normalnu ljetnu kolotečinu, muzej je ponovno zainteresirao mnoge posjetitelje.

„Zanimljivo je da dolaze posjetitelji Slatinčana koji dođu izvana, tako da Slatinčani dovode svoje goste da im pokažu što Slatina ima, što se čuva u muzeju.
Dolaze i Slatinčani koji dugo vremena nisu bili u gradu jer trenutno žive negdje dalje, pa žele vidjeti svoju kulturnu baštinu i zabilježiti uspomene fotografiranjem. Neki žele vodiča kroz muzej, a neki žele sami razgledati.
Uvijek nas ugodno iznenade s interesom i pozitivnim razmišljanjem o slatinskom muzeju.“
– rekla nam je ravnateljica Zavičajnog muzeja Slatina Dragica Šuvak.

Ulaznica za razgledavanje stalnog postava muzeja nedjeljom plaća se prema redovnom cjeniku Zavičajnog muzeja i iznosi 10,00 kn za odrasle, 5,00 kn za djecu, odnosno 20,00 kn za obiteljsku ulaznicu, dok je za razgledavanje povremenih izložbi ulaz besplatan.

Pozivamo sve zainteresirane građane i njihove goste da dođu i posjete slatinski muzej te u ugodnom klimatiziranom prostoru kvalitetno provedu vrijeme, nešto nauče o slatinskoj povijesti, odnosno vide kako mi čuvamo tu slatinsku povijest na koju smo ponosni i koju volimo pokazati drugima. Drago nam je kada je muzej pun posjetitelja jer radi njih smo mi zapravo ovdje.“ – dodala je ravnateljica Šuvak. (www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content