U prigodi početka nove školske godine Glazbenu školu Milka Kelemena Slatina posjetio slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić obišao prvašiće OŠ Eugena Kumičić Slatina
08.09.2023.
JAVNI POZIV u postupku evidentiranja nerazvrstane ceste – Ul. braće Radića odvojak I, Bakić
14.09.2023.
Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić obišao prvašiće OŠ Eugena Kumičić Slatina
08.09.2023.
JAVNI POZIV u postupku evidentiranja nerazvrstane ceste – Ul. braće Radića odvojak I, Bakić
14.09.2023.

U prigodi početka nove školske godine Glazbenu školu Milka Kelemena Slatina posjetio slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić

U znaku ovogodišnje proslave 30. obljetnice postojanja i rada Glazbene škole Milka Kelemena u Slatini, gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić posjetio je Glazbenu školu Milka Kelemena Slatina gdje ga je dočekao ravnatelj iste Antonio Brzica.

Budući da je ovaj susret upriličen i u prigodi početka školske 2023./2024. godine ravnatelj Brzica upoznao je gradonačelnika s planom i programom rada tijekom nove školske godine.

Škola je ove godine upisala 203 redovna učenika i 40 polaznika predškolskih programa, a u prvi razred upisano je 49 učenika.
Učenici u slatinskoj Glazbenoj školi uče desetak instrumenata, i to klavir, harmoniku, violinu, tambure, gitaru, flautu, klarinet, saksofon, trubu i trombon.

Škola broji 31 djelatnika koji svoj rad obavljaju u matičnoj školi u Slatini i područnim odjelima u Orahovici i Voćinu.

– Slatina je grad glazbe, grad iz kojega su ponikla najveća svjetska imena i drago mi je što svake godine imamo odličan odaziv djece koju zanima glazba i žele učiti određene instrumente. Osim toga ono što veseli je to da veći dio naših učitelja čine bivši učenici škole koji su rodom iz Slatine i svoje su prve note naučili upravo ovdje u našoj školi, – istaknuo je ravnatelj Brzica.

Nakon srdačnog razgovora i razmjene informacija u novouređenoj zbornici, slatinski gradonačelnik i ravnatelj škole obišli su i, također novouređene prostore škole koji će se koristiti za nastavu solfeggia i flaute.

Zbornica i dvije spomenute učionice uređene su financijskim sredstvima iz proračuna Grada Slatine, te participacijom roditelja učenika.

Tijekom ove školske godine učenike i njihove učitelje očekuju brojna državna i međunarodna natjecanja i različite smotre, a s obzirom na njihovu marljivost, prema riječima ravnatelja Brzice, slatinska će se Glazbena škola i ove godine okititi brojnim uspjesima i nagradama.

– Ova školska godina bit će u znaku proslave 30 godina od početka rada naše Glazbene škole u Slatini, s tim da se središnja svečanost proslave priprema u mjesecu ožujku 2024. kada Škola ujedno proslavlja svoj Dan, – zaključio je Brzica te uputio zahvale Gradu Slatini, učenicima i njihovim roditeljima, djelatnicima, te svima koji na bilo koji način pomažu rad škole.

Gradonačelnik Ostrošić izrazio je zadovoljstvo planom i programom Glazbene škole Milka Kelemena tijekom ove školske godine, ali i najavama za još veći rast u godinama koje slijede.

– Drago mi je vidjeti napredak koji se u ovoj školi odvija u kontinuitetu te se u zajedničkoj suradnji sve više poboljšavaju uvjeti za rad. Vjerujem da je uređenjem novih prostora boravak u školi sada ugodniji i učenicima i učiteljima kojima želim puno uspjeha u novoj školskoj godini.
Iz slatinske glazbene škole ponikli su mnogi mladi ljudi kojima je glazba postala poziv te na taj način pronose ime Slatine diljem Hrvatske i šire. Posebno veseli činjenica da smo neke od njih imali prilike ugostiti u našem gradu, gradu Milka Kelemena, kao glazbenike i stvaratelje u kulturi, – rekao je gradonačelnik Ostrošić izrazivši nadu u daljnju uspješnu suradnju između Grada Slatine i Glazbene škole Milka Kelemena.

(www.radioslatina.hr)

Skip to content