U prigodi Dana grada Slatine održan 17. po redu Otvoreni brzopotezni šahovski turnir

Položeni vijenci povodom Dana Grada Slatine
02.09.2023.
DAN GRADA: U Slatini održane sportske igre hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata s područja VPŽ
03.09.2023.
Položeni vijenci povodom Dana Grada Slatine
02.09.2023.
DAN GRADA: U Slatini održane sportske igre hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata s područja VPŽ
03.09.2023.

U prigodi Dana grada Slatine održan 17. po redu Otvoreni brzopotezni šahovski turnir

Povodom obilježavanja Dana grada Slatine danas je u prostorijama EPIcentra Sequoia Slatina održan 17. Otvoreni brzopotezni turnir koji je u konačnici okupio 28 igrača iako ih je bilo najavljeno 34.

Koliko je ovo šahovsko natjecanje u organizaciji Šahovskog kluba Slatina prestižno govori i činjenica da šahistima nije problem doći u Slatinu iz Virovitice, Belišća, Đurđenovca, Pleternice, Novog Virja, Bijelog Brda, Đurđevca, Hercegovca, Pakraca, Lipika i Osijeka.

Na samom početku okupljene sudionike turnira pozdravio je predsjednik Šahovskog kluba Slatina Antun Srbić zahvalivši im se na odazivu, što je, kako je istaknuo, velika potpora njihovom radu, a ovogodišnji turnir do sada je najposjećeniji.

Nakon što je predsjednik Srbić zvanično otvorio turnir, šahiste je s propozicijama natjecanja upoznao sudac Marko Ivanković, inače predsjednik Šahovskog kluba Virovitica.

Potom su gosti zajedno sa svojim domaćinima, slatinskim šahistima pokazali svoje umijeće u ovom sportu koji uz puno znanja i malo sreće, zahtijeva veliku koncentraciju.

Igralo se 9 kola prema švicarskom sustavu uz kompjutersko sparivanje, a prema pravilima FIDE za brzopotezni šah.

Prvo mjesto sa 8 bodova osvojio je majstor Ognjen Matko iz Šahovskog kluba Novo Virje, drugoplasirani je bio Dinko Huis iz Belišća sa 7,5 bodova, a trećeplasirani Zdenko Vanđija iz Virovitice sa 6,5 bodova.
Četvrto mjesto zauzeo je Radoslav Babić iz Bijelog Brda sa 6 bodova koliko je imao i petoplasirani Marijan Špoljar iz Slatine koji je bio najbolje plasirani domaći igrač.
Žensku nagradu osvojila je Heike Roklicer Babić, a najbolje plasirani kadet bio je Dominik Brleković iz Osijeka.

Predsjednik Šahovskog kluba Slatina Antun Srbić uz čestitke najboljim šahistima turnira uručio je i pripremljene novčane nagrade te ujedno uputio zahvalu gradonačelniku Ostrošiću i Gradu Slatini na potpori radu kluba koji trenutačno broji 19 igrača i igračica od čega 3 juniora i 5 kadeta i kadetkinja, a tajnik kluba je Marijan Špoljar.

Šahovski klub Slatina natječe se u drugoj šahovskoj ligi Istok i trenutno nakon 5 odigranih kola zauzima 6. mjesto u konkurenciji 12 klubova.

Kako doznajemo najveća „boljka“ ovoga kluba je nedostatak adekvatnog prostora za rad tako da se članovi snalaze na sve moguće načine kako bi svoju igru očuvali na nivou. Unatoč tome klub u svom daljnjem radu planira proširenje baze mladih igrača i njihovo postepeno uključivanje u pojedinačna i ekipna natjecanja, a svakako će nastaviti i dugogodišnju tradiciju održavanja Otvorenog brzopoteznog turnira u prigodi Dana grada Slatine koji će nagodinu postati punoljetan.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content