U Poduzetničkom inkubatoru VPŽ održana početna konferencija projekta financiranog iz programa “Poduzetnički impuls 2013.”

VIDRA koordinirala prijavu 10 projektnih ideja na natječaj za razvoj ljudskih potencijala
28.10.2013.
Slatina uskoro dobiva Udrugu vinara
29.10.2013.
VIDRA koordinirala prijavu 10 projektnih ideja na natječaj za razvoj ljudskih potencijala
28.10.2013.
Slatina uskoro dobiva Udrugu vinara
29.10.2013.

U Poduzetničkom inkubatoru VPŽ održana početna konferencija projekta financiranog iz programa “Poduzetnički impuls 2013.”

U prostoru Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije u Virovitici održana je kick-off (početna) konferencija povodom kampanje privlačenja investicija u Virovitičko-podravskoj županiji. Konferenciji su, između ostalih, nazočili zamjenik župana Virovitičko-podravskog Zdravko Dijaković, predstavnica Ministarstva poduzetništva Vlatka Mlakar, zamjenica ravnateljice VIDRA-e Neda Martić, vansjki suradnik na projektu Zvonimir Repač…

Zamjenik župana Zdravko Dijaković naglasio je važnost proaktivnog pristupa privlačenja investicija, a sve s ciljem povećanja konkurentnosti gospodarstva Virovitičko-podravske županije. Na konferenciji su govorili i zamjenica ravnateljice razvojne agencije VIDRA Neda Martić te viši savjetnik u VIDRA-i Sven Jesenković, koji su prezentirali prijašnja iskustva i znanja stečena kroz IPA projekt “Razvoj investicijskog okruženja”, ali i metodologiju, predviđene rezultate i ciljeve zacrtane u 9 mjeseci provedbe ovog projekta. Završno izlaganje na konferenciji održao je vanjski suradnik na projektu, profesor Zvonimir Repač, gdje je predstavio strategiju ino-ulaganja, odnosno kako uskladiti naše potencijale u Županiji s globalnim potrebama potencijalnih ulagača i kako ulagačima približiti naše mogućnosti za ulaganje.

VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije na natječaju Ministarstva poduzetništva i obrta “Poduzetnički impuls 2013., Mjera C. Razvoj poduzetničke infrastrukture, razvoj poduzetničke infrastrukture i poslovnog okruženja” dobila je bespovratnu potporu u iznosu 142.438,11 kuna, uz učešće od 50.045,82 kuna. Ukupna vrijednost projekta je 192.483,93 kuna.

VIDRA je kao nositelj projekta u svojem radu usredotočena potpori vitalnosti i konkurentnosti viroitičko-podravskog gospodarstva, kroz usluge i proaktivnu podršku poduzetništvu u jačanju konkurentnosti i stvaranju preduvjeta za dugoročno održivi razvoj.

Projekt će se provoditi devet mjeseci, te je prepoznat kao prilika za jačanje županijskih kapaciteta za privlačenje novih investicija. Potporu projektu dati će i predstavnici poduzetnika, koji su već uključeni u navedenu inicijativu. (vpz.hr)

Skip to content