U Kozicama obilježena 20. obljetnica blagoslova kapele svetog Roka

Održan sastanak u povodu objave natječaja „Obrazovanje za poduzetništvo i obrt“
24.09.2014.
Od sada slijepi i slabovidni u GKČ Slatina mogu koristiti računala
25.09.2014.

U Kozicama obilježena 20. obljetnica blagoslova kapele svetog Roka

U slatinskom prigradskom naselju Kozicama obilježena je 20. obljetnica blagoslova kapele svetog Roka. Svetu misu zahvalnicu predvodio je vlč. Željko Strnak, župnik župe Našašća svetog Križa u Orahovici, u koncelebraciji sa župnikom župe Uznesenja BDM Nova Bukovica Marijom Matijevićem.

Poslije mise u mjesnom domu u Kozicama predstavljen je dokumentarni film Felbar studija „Kozice – 20 godina od blagoslova kapele svetog Roka“. Uz brojne mještane i goste, svečanosti u Kozicama prisustvovali su gradonačelnik Ivan Roštaš i kumovi kozičke kapele Vlasta i Zvonko Bertić.

Predsjednik Vijeća mjesnog odbora Kozica Dario Medved tom je prigodom zahvalio svima koji su pomogli Kozicama, od izgradnje crkve do obilježavanja obljetnice njezina blagoslova. Kapela sv. Roka u Kozicama izgrađena je kao zavjetni dar Majci Božjoj i svetom Roku za ozdravljenja, kao zahvala Gospodinu za dar uspostave slobodne Republike Hrvatske, a ujedno i kao spomen na 900 godina osnutka Zagrebačke nadbiskupije.

Crkvu je dao sagraditi pokojni novobukovački župnik Alojzije Stanek, a posvetio je kardinal Franjo Kuharić 24. rujna 1994. godine. (radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content