U izgradnji nove česme na gradskom groblju u Slatini

Nastavljaju se akcije trijaže u sklopu projekta „Doživjeti stotu“ – 27. rujna u Novom Senkovcu, 30. rujna u Ivanbrijegu
19.09.2022.
Semaforizacija na raskrižju ulica Braće Radić i Matije Gupca u Slatini
21.09.2022.

U izgradnji nove česme na gradskom groblju u Slatini

Danas su u sklopu terenskog obilaska gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić i direktor gradske tvrtke Slatina kom d.o.o. Sanjin Hmelik obišli gradsko groblje u Slatini.

Razgledali su tako dvije lokacije u sektorima A i C, gdje su odrađeni pripremni radovi za izgradnju novih česmi.

– Budući da je groblje do sada imalo samo jednu česmu na prostoru ispred mrtvačnice, a s obzirom da se groblje konstantno proširuje željeli smo izići u susret svojim sugrađanima te im približiti mogućnost opskrbe vodom za potrebe čišćenja spomenika ili punjenja vaza za cvijeće, – istaknuo je Hmelik.  

Naime, u sektoru A produžena je postojeća staza u sklopu koje će se ujedno urediti i mjesto za odlaganje kontejnera kako više ne bi morali stajati na zemljanim površinama, te je uređen plato na kojemu će biti postavljena česma s dvije slavine.
Ista takva česma bit će postavljena i na pravoslavnom dijelu slatinskog groblja u sektoru C.

Česme bi trebale biti u funkciji do kraja ovoga mjeseca, ovisno o vremenskim prilikama. Isto tako kada vrijeme dozvoli asfaltirat će se i staze koje su već ranije pripremljene.

– U sklopu uređenja groblja intenzivno se rade i nove grobnice u više sektora jer je na žalost za njima velika potražnja, te se slatinsko groblje puni zapanjujućom brzinom. Stoga nastojimo u sklopu uređenja groblja planski iskoristiti na najbolji mogući način postojeće površine koje su nam na raspolaganju, – pojasnio je Hmelik.

– U narednom periodu planiramo prije zime na grobljima u Novom Senkovcu i Sladojevcima također odraditi asfaltiranje svih staza koje su već u ranijim zahvatima pripremljene, – dodao je gradonačelnik Ostrošić, istaknuvši kako Grad nastoji, osim slatinskog urediti i groblja u prigradskim naseljima, ali i svu ostalu potrebnu infrastrukturu kako bi se olakšao život svim žiteljima na slatinskom području.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content