U Gornjem Miholjcu otvorena nova Područna škola koja se nalazi pri OŠ Eugena Kumičića

Otvoren 2. Filmski festival art kino Slatina
06.09.2015.
4. revijalna izložba pasa
07.09.2015.
Otvoren 2. Filmski festival art kino Slatina
06.09.2015.
4. revijalna izložba pasa
07.09.2015.

U Gornjem Miholjcu otvorena nova Područna škola koja se nalazi pri OŠ Eugena Kumičića

U ponedjeljak, 7. rujna, u Gornjem Miholjcu, prigradskom naselju Slatine, otvorena je nova zgrada Područne škole Gornji Miholjac – OŠ Eugena Kumičića Slatina. Školu su na inicijativu župana Tomislava Tolušića, a uz nazočnost, između ostalih, saborskog zastupnika Josipa Đakića, gradonačelnika Grada Slatine Ivana Roštaša, simbolično otvorili njeni učenici.
Vrijednost radova iznosila je 974.000,00 kuna, a financirali su ih Virovitičko-podravska županija i Grad Slatina. Radove je izvodila tvrtka Građevinarstvo Horvat d.o.o. Nova škola ima 250 četvornih metara, dvije moderne učionice, polivalentni hol, zbornicu, sanitarni čvor za djecu, odrasle i osobe s invaliditetom, a bit će opremljena i suvremenom informatičkom opremom.
Ravnateljica Osnovne škole Eugena Kumičića Božica Majhen, zahvalila se svima koji su sudjelovali u ostvarivanju projekta nove školske zgrade i poželjela učenicima i učiteljima puno sreće u novoj školskoj godini.
– Izgradnja ove nove škole je najbolji primjer suradnje između jedinice regionalne i jedinice lokalne samouprave – rekao je gradonačelnik Roštaš. Također se zahvalio županu i suradnicima na pomoći pri realizaciji projekta.
– Mislim da smo mi svoje obećanje ispunili, kao što smo rekli prošle godine da će ona biti gotova. Ovo je škola za koju danas, nakon što uđete unutra, stvarno možete reći da vaša djeca imaju sve što bilo koje dijete u Hrvatskoj ili Europi treba imati kada govorimo o obrazovanju – rekao je župan Tomislav Tolušić. Također je naglasio da se za njegovog mandata napravilo preko 30 škola na području Županije, a jedino mu je žao što je Gornji Miholjac toliko dugo čekao na novu školsku zgradu.
– Zadovoljstvo mi je i čast biti danas s vama na otvorenju ove prekrasne nove škole koja će sigurno služiti prenošenju znanja, koja će sigurno u tehnološkom i tehničkom smislu biti olakšanje učiteljima i učiteljicama kako bi mogli svoja znanja prenositi na one koji stasaju i rastu, koji iščekuju da budu u budućnosti ti koji će svojim znanjem voditi, rukovoditi i svoja domaćinstva i svoje općine i svoja mjesta i gradove – rekao je između ostalog saborski zastupnik Josip Đakić. Pohvalio je rad župana na području ulaganja u obrazovanje, od područnih škola pa sve do Visoke škole u menadžmentu u turizmu i informatici u Virovitici.
Nakon zajedničke molitve, velečasni Darijo Šimić je blagoslovio novu školu, a nakon toga su članovi MK Speed iz Slatine iznenadili sve prisutne i poklonili mališanima prigodne darove za novu školsku godinu.

no images were found

Skip to content