Svome gradu za rođendan: Ogranak Matice hrvatske u Slatini građanima predstavio knjige i časopise u svojoj nakladi

Otvoreni postupak javne nabave “Izgradnja reciklažnog dvorišta u Gradu Slatina”, ev.br. 86/23.
01.09.2023.
Gradska glazba Slatina tradicionalnom budnicom proslavila Dan grada
02.09.2023.
Otvoreni postupak javne nabave “Izgradnja reciklažnog dvorišta u Gradu Slatina”, ev.br. 86/23.
01.09.2023.
Gradska glazba Slatina tradicionalnom budnicom proslavila Dan grada
02.09.2023.

Svome gradu za rođendan: Ogranak Matice hrvatske u Slatini građanima predstavio knjige i časopise u svojoj nakladi

Ogranak Matice hrvatske u Slatini i ove je godine svojim aktivnostima dao doprinos proslavi Dana grada.
Tako su danas na Trgu sv. Josipa u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Slatine upriličili štand na kojemu su družeći se sa svojim sugrađanima i svim dobronamjernim i slučajnim prolaznicima, predstavili knjige i časopise koje svojim sadržajima čuvaju baštinu zavičaja i domovine, a u nakladi su slatinskog Ogranka koji kroz svoju izdavačku djelatnost promiče i proučava te prati povijesnu i kulturnu baštinu Slatine i slatinskog kraja.

– Druženje s našim sugrađanima za nas su dragocjeni trenuci koji potvrđuju stoljetnu istinu da je Matica hrvatska uvijek i svugdje uz svoj narod, – istaknula je predsjednica slatinskog Ogranka Matice hrvatske Zorica Varga naglasivši kako se pod sloganom „Ogranak Matice hrvatske svome gradu za rođendan“ već desetljećima odvijaju sve priredbe vezane za Maticu i Slatinu, a njime su započeli i ovogodišnje slavlje.

Središnjica Matice hrvatske pokrenula je u godini obilježavanja 180. obljetnice djelovanja Matice hrvatske projekt „Festival knjige“ na kojem ogranci iz zemlje i inozemstva predstavljaju izdavačku djelatnost i svoj rad.
Slatinski se Ogranak od početka aktivno uključio u projekt predstavljajući Malu slatinsku biblioteku, svoj rad i grad Slatinu, što je svojom potporom omogućio Grad Slatina putem projekata namijenjenih financiranju udruga, a današnji događaj u Slatini svojevrsni je nastavak projekta „Festival knjige“.

– Povezivanje s ograncima diljem Lijepe Naše, ljubav prema Matici i ponos što smo dio najstarije kulturne institucije u Hrvata „Matice hrvatske“, opravdava i ublažava poneke tegobe na koje u svom radu nailazimo, – zaključila je Zorica Varga, predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Slatini u čije je ime svim građanima Slatine i prigradskih naselja zaželjela sretan Dan grada uz stih Petra Žarkovića koji već desetljećima stoji na gradskom satu i prkosi vremenu „Vrijeme prolazi – Slatina ostaje“.

Matičin štand među brojnim građanima posjetio je i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić te se i ovom prigodom zahvalio slatinskim Matičarima na cjelokupnom predanom radu u kontinuitetu, čuvanju kulturne baštine i promociji Slatine.

– Slatinski Ogranak Matice hrvatske u posljednjih nekoliko godina doista ima vrlo vrijedne projekte, od Mirka Jirsaka i brojnih drugih, sve do ovakvih aktivnosti kao što je ovaj dar gradu za rođendan kojim se priključuju obilježavanju još jednoga Dana grada. Na ovaj način oni postaju bliži građanima, ne samo kroz svoje naslove, nego i kroz riječ, razgovor, odnosno interaktivnu komunikaciju, – rekao je gradonačelnik Ostrošić te također još jednom svim građanima čestitao Dan grada.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content