Svečanom sjednicom, raznolikim radionicama i sjajnim revijama IOŠ proslavila svoj dan

Sedme izmjene i dopune Plana nabave za 2017. godinu
15/09/2017
Obilježena 26. godišnjica oslobađanja slatinske vojarne: Udruga PTSP-a VPŽ skuhala najbolji fiš
16/09/2017

Svečanom sjednicom, raznolikim radionicama i sjajnim revijama IOŠ proslavila svoj dan

Danas je svoj Dan proslavila Industrijsko obrtnička škola Slatina. Centralni događaj proslave Dana Industrijsko obrtničke škole bila je svečana sjednica Nastavničkoga vijeća. Nakon sjednice svečarska atmosfera ove slatinske škole produljena je zanimljivom prezentacijom programa Škole za Afriku, a pravo osvježenje bile su egzotične i uistinu nesvakidašnje revije modnih kreacija te afričkih frizura i maski. Također gosti i zaposlenici škole mogli su uživati u više nego prigodnom domjenku za koji su se pobrinuli učenici i njihovi mentori zanimanja kuhar i konobar. Ova dva zanimanja, kao i sva ostala školska usmjerenja, ponos i dika su škole, jer od samog utemeljenja škole, svojim postignućima, kreacijama te vještinama uredno na raznim školskim i društvenim natjecanjima bivaju priznati i nagrađeni širokom paletom nagrada, a uredno su i aktivni sudionici brojnih sajmova, ne samo lokalnog već i svehrvatskog pa čak i međunarodnog karaktera.

Inače na samom početku sjednice sve prisutne srdačno je pozdravio ravnatelj škole Mladen Graovac nakon toga prezentiravši nimalo kratku nisku uspjeha što su je zajedničkim snagama sa svojim mentorima i nastavnicima ostvarili učenici škole u prošloj školskoj godini. Uz zaposlenike škole i članove školskog odbora sjednici su prisustvovali brojni gosti, a među kojima i ravnatelji slatinskih škola Darko Špoljarić i Ksenija Vujanović Juras, ravnateljica Zavičajnog muzeja Dragica Šuvak, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Ljiljana Randelj, predsjednik Udruženja obrtnika Slatina Zlatko Šomođi, direktor Slatinskog informativnog centra Robert Turkalj, te Dario Vrbaslija predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine koji se u kratkom obraćanju zahvalio učenicima, djelatnicima i ravnatelju škole što u lijepom svijetlu prezentiraju Slatinu kroz temeljne vrijednosti koje u sebi nosi naukovanje o obrtima i industriji te što kroz takvu vrst provođenja edukacije stvaraju temelje za bolju uspješniju budućnost. Okupljenim uzvanicima novi školski obrazovni predmet CNC operater prezentirao je Ranko Čučković. Na samom završetku nagrade najboljim učenicima škole uručio je ravnatelj Graovac. Tako su za svoje rezultate i svesrdno zalaganje nagrađeni učenici Doris Repinac, Antonio Medić, Mirjam Milković, Miroslav Main i Katarina Kiš. Odlukom Nastavničkog vijeća priznanja za svoj rad dobili su djelatnici škole Božica Gencer i Ružica Pekar, dok su iz redova nastavnika priznanje primili Ernest Balta, Blaženka Kovač, Mark Kristian Milaščević, Neda Mađarac i Ljubica Subotić Pofuk. Također su zahvalnice iz ruku ravnatelja dobili i vanjski suradnici škole Ivo Bilić, Dragutin Vilk i Veljko Trifunović.

Kao svojevrsna uvertira svečanoj sjednici u jutarnjim su satima održane brojne radionice u kojima su sudjelovali svi školski kadrovi. Tako je u prostoru školske knjižnice radionicu bojanja afričkih maski od papira održala nastavnica Snježana Dupan. Ernest Balta i Ranko Čučković zajedno su s učenicima prezentirali spajanje cijevi novim tehnologijama, Jasna Varga i Slaven Zelenka sa svojim su ”stolarima” prionuli izradi i bojanju afričke drvene maske. Zdenko Taušan i ”automehaničari” bavili su se principom rada motora s unutarnjim izgaranjem, a ”frizerke” su sa svojom voditeljicom Kornelijom Zubčević prionule izradi afričkih frizura. Projekt Škole za Afriku iznjedrio je i radionicu izrade afričkog nakita koju je vodila Danica Tot. Zajedno sa ”elektrašima” Mark Kristian Milaščević radio je na izradi jednostavnog elektromagneta i elektromotora. Primjenu dijagnostičkog sustava u dijagnostici zajedno sa automehaničarima pojasnio je Tomislav Zorko. Kako prezentirati i prodati predmet kupcu uz učenike smjera prodavač objasnile su nastavnice Štefica Ružak, Ksenija Som i Martina Miler. Mirko Milak održao je predavanje imena Otkrivanje afrike. Zajedno s ”krojačicama” afričke maske i lopte od tekstila izrađivale su Spomenka Prša i Paula Kukuljević. S istim učenicama izradi afričkog odjevnog predmeta prionula je i nastavnica Natalija Vidak. Dvosatno predavanje imena ”Misijsko poslanje crkve  i misionarsko djelovanje Hrvata u Africi” u učionici vjeronauka održao je Tomislav Peček. Kultura, običaji i zanimljivosti afričkog kontinenta bilo je ime radionice/kviza pripremljen za sve zainteresirane učenike od strane Nede Mađarac i Ivane Lukač Vuković. Hakuna matata ili po naški ”nema problema” bilo je ime radionice za sve učenike škole i posjetitelje održane od strane terceta Mirela Nenadović, Iva Vilček i Ina Hranić. Za sportska natjecanja, točnije za igre s loptom, ne samo običnom već i onom afričkom, bio je zadužen profesor tjelesne i zdravstvene kulture Zlatko Šantić.  Na pripremi gore navedenog domjenka zajedno s kuharima i konobarima radili su Blaženka Kovač i Goran Ivezić.

dj, foto:Robert Turkalj

no images were found

 

 

Skip to content