Studiraj Drvnu tehnologiju u Virovitici! – prijave u tijeku

Natječaj za ravnatelja Centra za poduzetništvo Grada Slatine
06.09.2013.
Izaslanstvo grada Slatine u Sigetvaru: Suradnja u gospodarstvu i energetici ključ su razvoja regije
08.09.2013.
Natječaj za ravnatelja Centra za poduzetništvo Grada Slatine
06.09.2013.
Izaslanstvo grada Slatine u Sigetvaru: Suradnja u gospodarstvu i energetici ključ su razvoja regije
08.09.2013.

Studiraj Drvnu tehnologiju u Virovitici! – prijave u tijeku

Zahvaljujući naporima župana Tomislava Tolušića, Virovitičko-podravska županija od 2. rujna ove godine ponovo može imati stručni studij Drvne tehnologije koji do 20. rujna upisuje studente za akademsku godinu 2013/2014. Donesena je odluka da studenti ne plaćaju participaciju, a otvorena je mogućnost upisa na stručni studij putem on-line sustava (www.postani-student.hr). Upisna kvota za dislocirani stručni studij u Virovitici je 40 studenata, koji su isto tako i uvijet da bi se studij otvorio u Virovitici. Ukoliko se upiše manje od 40 ljudi, studij se neće otvarati.

Kandidati koji su srednje obrazovanje završili prije 2010. godine mogu kandidirati za upis na studij i bez polaganja državne mature. No, isti se moraju upisati u on-line sustav (sami se upisuju) i dostaviti potrebitu dokumentaciju Agenciji za znanost i visoko obrazovanje do 10. 09. 2013.

Stručni studij Drvne tehnologije, koji se kao dislocirani studij Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu izvodio u Virovitici, održao je u travnju 2011. godine svečanu promociju 23 stručna prvostupnika koji su kao prva generacija završili stručni studij Drvne tehnologije u Virovitici, te su neki od njih nastavili studirati u Zagrebu.

Stručni studij je razvijen je na temelju 60 godišnje tradicije studija drvne tehnologije na Šumarskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te anketa i konzultacija s predstavnicima drvne industrije. Studij karakterizira suvremeni nastavni program. Studij traje 3 godine, 6 semestara, ukupno iznosi 180 ECTS bodova. Struktura studija sastoji se od 20 obveznih predmeta, 4 izborna predmeta, stručne prakse i završnog rada. Završetkom studija stječe se akademski naziv stručni/a prvostupnik/prvostupnica inženjer/inženjerka drvne tehnologije. Studij omogućuje visoko stručno obrazovanje stručnih prvostupnika drvne tehnologije, te im omogućuje nastavak obrazovanja na diplomskim studijima Šumarskog fakulteta u Zagrebu, Drvnotehnološkog odsjeka. U skladu s Bolonjskim procesom prvostupnici dobivaju svjedodžbe i dopunske isprave (diploma supplement) sukladne europskim ispravama na hrvatskom i engleskom jeziku.

Sve informacije i detalji o stručnom studiju Drvne tehnologije – dislociranom studiju u Virovitici mogu se dobiti na naslovnici internetske stranice Šumarskog fakulteta u Zagrebu (http://www.sumfak.unizg.hr/). (vpz.hr)

Skip to content