Srednja škola Marka Marulića Slatina proslavila Dan škole

ODLUKA O REZULTATIMA IZBORA ČLANOVA VIJEĆA SRPSKE NACIONALNE MANJINE U GRADU SLATINI
06.05.2019.
U Slatini potpisan Sporazum o suradnji oko organizacije Međunarodnog glazbenog Festivala „Dani Milka Kelemena“
07.05.2019.
ODLUKA O REZULTATIMA IZBORA ČLANOVA VIJEĆA SRPSKE NACIONALNE MANJINE U GRADU SLATINI
06.05.2019.
U Slatini potpisan Sporazum o suradnji oko organizacije Međunarodnog glazbenog Festivala „Dani Milka Kelemena“
07.05.2019.

Srednja škola Marka Marulića Slatina proslavila Dan škole

Danas je u Srednjoj školi Marka Marulića Slatina svečanom sjednicom Nastavničkog vijeća obilježen Dan škole.

Sjednici su uz sadašnje i bivše zaposlenike škole članove Školskog odbora i Vijeća roditelja, prisustvovali ravnatelji škola, predstavnici ustanova sa slatinskog područja, te gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić i župnik slatinske Župe sv. Josipa vlč. Dragan Hrgić, koje je na početku pozdravio ravnatelj škole Ivan Roštaš te se zahvalio učenicima i profesorima koji su sudjelovali u cjelokupnom programu obilježavanja Dana škole.

Potom je upoznao sve nazočne s aktivnostima i uspjesima koji su obilježili proteklu školsku godinu, a kao jednu od najvažnijih istaknuo je eksperimentalni program „Škola za život“ u kojemu od srednjih škola s područja Virovitičko-podravske županije jedina sudjeluje Srednja škola Marka Marulića Slatina.
Naglasio je i kako su završeni radovi na obnovi poda u športskoj dvorani vrijedni više od 800.000 kuna.
Između ostaloga, dobivena je suglasnost za novo zanimanje Tehničar za elektroniku koje će se uz dva razreda opće gimnazije, ekonomiste i agrotehničare moći upisati od iduće školske godine.
Ugovorena je izrada glavnog izvedbenog projekta elektroničke i komunikacijske mreže u sklopu programa e-škole, a u tijeku je i opremanje kabineta učionica.
Škola je započela s jednosmjenskim radom što omogućuje bolju organizaciju izvannastavnih aktivnosti.
Čestitao je učenicima i njihovim mentorima koji su ostvarili odlične uspjehe na svim razinama natjecanja s kojima je nazočne upoznala psihologinja Ljiljana Matošević kroz prezentaciju o svim aktivnostima, projektima i postignućima na natjecanjima.

Istaknuvši planove za nadolazeću godinu gdje je uz najavu novih projekata u sklopu kojih će se pokušati riješiti i problem prokišnjavanja krovišta na školi, zatim daljnjeg opremanja škole i uvođenja video nadzora izvan škole zbog povećanja sigurnosti, posebno istaknuo stvaranje uvjeta za osnivanje i pokretanje regionalnog centra kompetencija/centra izvrsnosti u strukovnim zanimanjima, kao i povećanje izbora izvannastavnih aktivnosti učenika, ravnatelj Roštaš zahvalio se svim nastavnicima i učenicima kojih škola trenutno broji 433, na predanom radu i postignutim uspjesima.

Nazočne je s nekoliko riječi pozdravio i gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić te učenicima i svim djelatnicima škole čestitao njihov dan. Zahvalio se na svemu što ova škola čini za Slatinu, kroz izvrsne uspjehe učenika i njihovih mentora.
– Upravo smisao izvrsnosti danas je cilj koji želimo postići kako u vašoj tako i susjednoj školi jer ovaj prostor koji vas spaja zapravo vidim kao jedan kampus. Ideja je Grada da se u suradnji s obje slatinske srednje škole i županijom u vrlo kratko vrijeme uspije stvoriti jedan prostor kojega će krasiti đački dom od pedesetak ležaja gdje ćemo omogućiti djeci iz drugih sredina lakše i dostupnije vrhunsko školovanje u Slatini, – naglasio je gradonačelnik Ostrošić te pohvalio brojne projekte škole, a posebno pozdravio završetak radova na školskoj dvorani koja je na nivou grada nedostajala dvije godine.

Svečana sjednica Nastavničkog vijeća Srednje škole Marka Marulića upotpunjena je dramskim i glazbenim programom koji su vodili i pripremili učenici: Juraj Sertić, Vlatka Pačarić, Ramona Mikolić, zatim učenici 3.a razreda gimnazije, te školski band u sastavu Jelena Borovčak, Damjan Relić, Karlo Veriga i Karlo Križek.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content