Županijska skupština izabrala članove Savjeta mladih Virovitičko-podravske županije
09.06.2015.
Skupština Lovačkog saveza VPŽ
11.06.2015.
Županijska skupština izabrala članove Savjeta mladih Virovitičko-podravske županije
09.06.2015.
Skupština Lovačkog saveza VPŽ
11.06.2015.

Sportsko-rekreacijska zona Bunarić-Javorica

Udruga mladih Krik, Biciklistički klub, Klub urbane kulture u subotu, 06. lipnja, započeli su s aktivnostima u sklopu projekta Sportsko-rekreacijska zona Bunarić –Javorica.

U akciji je sudjelovalo 24 volontera koji su vrijedno radili 6 sati i postavili 7 edukativnih ploča na šumskoj stazi od Bunarića do Javorice, izvršili pripremu markiranja staza prema pravilima Hrvatskog planinarskog saveza i uredili biciklističku stazu za utrku Slavonske brdske biciklističke lige.

Edukativna staza započinje na Bunariću sa dvije ploče na kojima su prikazane pješačka i biciklistička staza, na lijevoj strani dublje u šumi nailazi se sljedeća ploča koja obrađuje floru područja, a dalje na stazi nalaze se ploče na kojima su obrađene šuma i fauna. Zadnja stanica je jezero gdje se nalaze informacije kako je nastalo jezero Javorica i kako sigurno boraviti u prirodi. Svi su pozvani da uživaju u ovoj prekrasnoj stazi hodajući, trčeći ili biciklirajući.

Aktivnosti će se nastaviti markacijom staza na području između Bunarića i Javorice te izgradnjom vježbališta na otvorenom. Svi građani i volonteri su dobrodošli u budućim akcijama udruge.

Građansku akciju Sportsko-rekreacijska zona Bunarić- Javorica financira Zaklada Slagalica.

no images were found

Skip to content