Sportskim igrama hrvatskih branitelja u Slatini obilježen Memorijal “Mirko Vučeta i Tomislav Mikić”

Obilježena 28. obljetnica osnutka 136. slatinske brigade Hrvatske vojske
25/10/2019
Svečana primopredaja vatrogasnog vozila sladojevačkom DVD-u
27/10/2019

Sportskim igrama hrvatskih branitelja u Slatini obilježen Memorijal “Mirko Vučeta i Tomislav Mikić”

Danas je u Slatini održan memorijalni turnir „Mirko Vučeta i Tomislav Mikić“, a u organizaciji Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije čiji je predsjednik Mato Bubaš, nakon mimohoda svih sudionika memorijala do spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade gdje je odana počast poginulim hrvatskim braniteljima polaganjem upaljenih lampiona i molitvom koju je predvodio slatinski župnik vlč. Dragan Hrgić, pozdravio okupljene branitelje i uvažene goste.
Tom se prigodom prisjetio ove dvojice vitezova, hrabrih dragovoljaca Domovinskog rata. Prisjećajući se njihovog ratnog puta i klete sudbine naglasio je kako danas hrvatski branitelj mora biti cijenjen u ovome društvu, a nije.

– Ovo vrijeme je vrijeme najlošije od Domovinskog rata. 28 godina poslije svi nas prozivaju i krive za sve, a moja poruka je ovdje da držite do sebe i do svojih prijatelja suboraca, poštujte jedni druge jer sve je počelo s nama, i ono što je izašlo iz Domovinskog rata i stvaranja ove države, jedino pošteno i časno, to smo mi hrvatski branitelji, hrvatski ratni invalidi, – istaknuo je Bubaš te se zahvalio Gradu Slatini na čelu s gradonačelnikom Denisom Ostrošićem na pokroviteljstvu ovogodišnjeg memorijala.
– Ovaj grad na žalost ima puno poginulih i nestalih branitelja, a čelnici Grada Slatine su prepoznali da se tome mora posvetiti pažnja. Inače Grad Slatina odvaja najviše sredstava za rad braniteljskih udruga ne samo na županiji već od Osijeka do Zagreba, i sigurno nitko nije dao toliko sredstava, – dodao je Bubaš.

Hrvatskim braniteljima svoju su potporu iskazali, a natjecateljima memorijala puno uspjeha zaželjeli u visećoj kuglani, električnom pikadu i kartaškoj igri bela, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Darko Žužak i zamjenik slatinskog gradonačelnika Bojan Plantak koji je igre i otvorio, a svečanom otvorenju memorijala nazočio je i predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Dario Vrbaslija.
– Svaki poginuli branitelj ima svoje ime i prezime i obitelj, te vam se zahvaljujem što održavate sjećanje na njih, na one koji su dali najviše, jer su zaslužili da ih se sjećamo, – istaknuo je dogradonačelnik Plantak koji je po završetku natjecanja, zajedno s predsjednikom ZUiČ HVIDR-a VPŽ Matom Bubašom pobjednicima uručio zaslužena odličja.

Evo i rezultata:

Viseća kuglana ekipno:
1. ZUiČ HVIDR-a VPŽ
2. HVIDR-a Slatina
3. TO UHDDR Bakić

Viseća kuglana pojedinačno:
1. Marijan Potočki
2. Nikola Petrak
3. Marin Peršić

Elektronski pikado ekipno:
1. KHBL PTSP Nova Bukovica
2. UDVDR Ogranak Slatina
3. HVIDR-a Virovitica

Elektronski pikado pojedinačno:
1. Ivan Buti
2. Ivan Sekić
3. Milan Đuradin

Kartaška igra bela:
1. KHBL PTSP Nova Bukovica (Željko Takač, Stjepan Krahulec)
2. HVIDR-a Orahovica (Stjepan Pavić, Milan Malij)
3. HVIDR-a Slatina (Josip Habl, Aleksandar Kiš)
(www.radioslatina.hr)