Slatinski gradonačelnik obilaskom terena provjerio provedbu gradskih projekata u Goleniću, D. Meljanima i Slatini

GRAS za Vas – novo predavanje 13. lipnja – „Čitanje financijskih izvještaja“
10.06.2019.
Komisija za ocjenjivanje rezultata akcije u sklopu kandidature „Grad Slatina – prijatelj djece“ posjetila Slatinu
11.06.2019.

Slatinski gradonačelnik obilaskom terena provjerio provedbu gradskih projekata u Goleniću, D. Meljanima i Slatini

Danas su gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić i pročelnik Upravnog odjela za razvoj grada Marin Kokorić u pratnji nadzornog inženjera Helion Groupe iz Osijeka Dejana Mikulića obišli gradilišta u Goleniću i Donjim Meljanima te Dječji vrtić Zeko u Slatini.

Radovi na rekonstrukciji vrlo zahtjevne brdske ceste do Golenića, započeti u rujnu prošle godine, nastavljaju se punim intenzitetom nakon dosta lošeg perioda u svibnju kada je učestalo kišno vrijeme otežavalo radove.

Voditelj radova Ivica Predrijevac iz tvrtke Osijek-Koteks pojasnio je kako su u tijeku završni radovi. Teren se priprema za sutrašnje asfaltiranje dvije dionice ceste ukupne dužine 530 m, a nakon sanacije klizišta preostaje asfaltiranje oko 300 metara ceste, iskop posljednje dionice odvodnih kanala uz cestu te završno uređenje okoliša. Predviđeni rok završetka radova je 15. srpnja ove godine.

Radovi na rekonstrukciji Društvenog doma Donji Meljani također su u punom jeku.
Prema riječima direktora izvođača radova Građevinarstva Horvat d.o.o. iz Noskovačke Dubrave, Tomislava Horvata i suradnice glavnog inženjera gradilišta Martine Valentić, u tijeku su grubi građevinski radovi, odnosno betoniranje horizontalnih serklaža i priprema za stropnu ploču prizemlja nakon koje slijedi zidanje kata zgrade, a ovih će dana započeti i radovi na izgradnji kanalizacijske i vodovodne mreže.
Realizacijom ovoga projekta slatinsko prigradsko naselje Donji Meljani dobit će uređene dvije etaže društvenog doma, ukupne korisne površine 700 m2 unutarnjeg prostora s šest opremljenih tematskih dvorana.

Radovi na uređenju Dječjeg vrtića „Zeko“ Slatina i izgradnji dječjeg igrališta su pri kraju.
Većina radova je završena, te su u skladu s planiranom dinamikom odrađeni  radovi na sanaciji sanitarnih čvorova, obavljena je zamjena dotrajale unutarnje i vanjske stolarije energetski učinkovitijim, te je sanirano krovište.
Isto tako nabavljena su i ugrađena fiksna igrala na vanjskom dječjem igralištu, a kompletna ugradnja dvorišne ograde očekuje se ovih dana, kao i završni radovi na zamjeni sustava grijanja i hlađenja koje nije bilo moguće odraditi ranije budući da je zbog lošeg vremena produljena sezona grijanja u vrtiću.

Unatoč radovima program u skupinama se odvija uredno, a djeca su oduševljena novim igralima,istaknula je ravnateljica Sanela Valpovac prigodom obilaska vrtića, te u ime svih djelatnika pozdravila poboljšanja koja su u vrtiću provedena ovim projektom.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content