Slatinski gradonačelnik na 16. Ogulinskom festivalu bajke predstavio DND Slatina i slikovnicu „Naš superheroj div Regoč“

JAVNI POZIV u postupku evidentiranja nerazvrstane ceste – NC 086 Slatina – Ivanbrijeg
14.06.2021.
Slatinsko izletište Bunarić u novom ruhu spremno za prve izletnike
15.06.2021.
JAVNI POZIV u postupku evidentiranja nerazvrstane ceste – NC 086 Slatina – Ivanbrijeg
14.06.2021.
Slatinsko izletište Bunarić u novom ruhu spremno za prve izletnike
15.06.2021.

Slatinski gradonačelnik na 16. Ogulinskom festivalu bajke predstavio DND Slatina i slikovnicu „Naš superheroj div Regoč“

Jedna od najvećih i najmaštovitijih kulturnih manifestacija u Hrvatskoj, Ogulinski festival bajke ove se godine ponovno vratio u Ogulin i to po 16. put u periodu od 11. do 13. lipnja s vrlo bogatim kulturnim sadržajem od predstava, radionica pa do cirkuskog showa.

U Centru za posjetitelje Ivanina kuća bajke prvoga dana festivala otvorena je izložba „Stazama Kosjenke i Regoča – Prijateljstvo“ na kojoj su predstavljeni radovi mališana iz Dječjeg vrtića Zapruđe, a popraćena je prigodnim programom i projekcijom kratkog animiranog filma „Regoč“ prema izvorniku bajke rođene Ogulinke Ivane Brlić-Mažuranić.
Posebno mjesto na izložbi imao je prepjev bajke Regoč u stihovima koji je pripremila još jedna Ogulinka, Ljiljana Ivković uz čiju je pomoć uspostavljena prijateljska suradnja Centra za posjetitelje Ivanina kuća bajke i Grada Slatine.

Tim povodom je na otvorenju izložbe sudjelovao i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić, jedan od urednika slikovnice „Naš superheroj div Regoč“ (“Our superhero giant Regoch”) koja je također predstavljena u sklopu programa. Riječ je o slikovnici koja se idealno uklopila u Bajkovitu biblioteku Centra za posjetitelje Ivanina kuća bajke, ali i u program navedene izložbe.

Podsjetimo, radi se o slikovnici koja je nastala 2016. godine u suradnji Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina i Društva „Naša djeca“ Slatina, uz potporu Virovitičko-podravske županije, a iznikla je iz jednog školskog e-Twinning projekta.

Tako je nastala dvojezična slikovnica koja na engleskom i hrvatskom jeziku govori kako bi naš Regoč Ivane Brlić Mažuranić danas, u 21. stoljeću, kada bismo ga pozvali, mogao pomoći u svijetu kakav je danas. Slikovnica na 16 listova donosi tekstove koje su djeca sama pisala, crteže su također sama radila, a tiskana je u 200 primjeraka.

Autori priče i crteža su bili učenici 5.b Osnovne škole Josipa Kozarca iz Slatine: Alen Čulina, Noa Fazekaš, Lana Keller, Dean Rašetić, Hana Reksa, Simona Sabljak i Viktorija Velić, uz stručnu pomoć svog učitelja hrvatskog jezika i mentora Denisa Ostrošića.

Nakladnik je Društvo Naša djeca Slatina, urednici su Denis Ostrošić i Snježana Pačarić, prijevod na engleski jezik odradili su Azra Benković, Mirta Krklec i Petar Žarković, a grafički je slikovnicu uobličio Davor Turček.

Slatinska je slikovnica pobudila veliko zanimanje ogulinske publike, te je dodatno proširila priču o prijateljstvu između Ogulina i Slatine.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content