Slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić uputio je čestitku povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

VII. IZMJENE PLANA NABAVE 2021. – GRAD SLATINA
27.07.2021.
Održan prvi inicijalni sastanak Organizacijskog odbora obilježavanja 30. obljetnice osnutka 136. slatinske brigade Hrvatske vojske
10.08.2021.

Slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić uputio je čestitku povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Poštovane građanke i građani Slatine i prigradskih naselja!

5. kolovoza s osobitim se ponosom prisjećamo hrvatske borbe za slobodu, neovisnost i demokraciju.
Uz posebnu zahvalnost i poštovanje prema svim poginulim, nestalim i stradalim braniteljima Domovinskoga rata, svim građankama i građanima čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 26. obljetnicu Vojno-redarstvene operacije Oluja!

Ovo su dani kad trebamo biti ponosni na naše branitelje koji su u Domovinskom ratu podnijeli najveću žrtvu, te pokazali svijetu da je želja naroda za životom u slobodi nepobjediva i neuništiva.

Nikada ne zaboravimo 5. kolovoza 1995. godine kada se na kninskoj tvrđavi pobjedonosno zavijorila hrvatska zastava označavajući završetak briljantne vojno-redarstvene operacije Oluja, koja je bila temelj za izgradnju samostalne i demokratske Republike Hrvatske.

Tog je dana hrvatski narod bio ujedinjen u sreći i ponosu, a oni koji su bili u svojim domovima ili izbjeglištvu, svaku su pobjedu proživljavali zajedno s braniteljima na bojištu.

Ako smo nešto naučili iz Domovinskog rata, to je da sloboda nema cijenu te da jedinstveni narod može sve!
Upravo to trebamo prenositi na mlađe generacije, te ih učiti da čuvajući uspomenu na te slavne dane, odaju počast svim žrtvama i poginulim hrvatskim braniteljima, kojih se s iznimnim poštovanjem i pijetetom te vječnom zahvalnošću i danas svi zajedno prisjećamo.

U ime Grada Slatine, svog zamjenika, suradnika i u svoje osobno ime, još jednom čestitam vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić

Skip to content