“Slatinski biser” osim tradicije pokazao i visoku kvalitetu

I. izmjene i dopune UPU Slatina
05.12.2017.
Akcije sakupljanja glomaznog otpada
07.12.2017.
I. izmjene i dopune UPU Slatina
05.12.2017.
Akcije sakupljanja glomaznog otpada
07.12.2017.

“Slatinski biser” osim tradicije pokazao i visoku kvalitetu

Proteklog vikenda je u Višnjanu, u organizaciji Općine Višnjan i Višnjanske razvojne agencije,  održan 1. Međunarodni festival pjenušaca na kojem je sudjelovalo 30 izlagača iz Slovenije, Italije i Hrvatske. Jedan od izlagača bio je i Ivan Halas ispred Vinarije Stari podrum iz Slatine s pjenušcem „Slatinski biser“ flaširanim 2015. godine. U konkurenciji 55 pjenušaca koje je ocjenjivačka komisija pod vodstvom Borislava Miličevića iz osječkog Prehrambeno-tehnološkog fakulteta vrednovala prema boji, bistroći, perlanju, mirisu, okusu i ukupnom dojmu,  „Slatinski biser“  osvojio je  85,80 bodova te zauzeo visoko  19. mjesto.  Prvo mjesto pripalo je pjenušcu „Millenium Misal 2013.“ koji je osvojio 91,2 boda.

Osim velikog interesa i pozitivnih reakcija posjetitelja Festivala na  Slatinski biser, ostvareni su i brojni poslovni kontakti koji će zasigurno pridonijeti većoj komercijalizaciji i brendiranju prvog hrvatskog pjenušca iz Slatine. Prema riječima Ivana Halasa ovo pozitivno iskustvo daje pravi vjetar u leđa te se iduće godine u vinariji Stari podrum osim značajnog povećanja proizvodnje planira proizvodnja i više vrsta pjenušaca kako bi ponuda dobila i na raznolikosti. Inače, pjenušci kako bi dobili epitet vrhunskih vina moraju biti vrijedni bar 54 boda, dok je Slatinski biser iz 2015. godine, prva serija ponovno pokrenute proizvodnje, ostvario već spomenutih visokih 85,80 bodova.

Podršku promoviranju ovog, za Grad Slatinu važnog brenda, dao je i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić koji je također bio prisutan na ovom Međunarodnom festivalu.(mt, www.glasistre.hr)

no images were found

Skip to content