Slatinska mala scena u Pučkom otvorenom učilištu Slatina

Jesen i dani kruha u Slatini
14.10.2015.
VII. Hodočašće hrvatskih branitelja, hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj
15.10.2015.
Jesen i dani kruha u Slatini
14.10.2015.
VII. Hodočašće hrvatskih branitelja, hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj
15.10.2015.

Slatinska mala scena u Pučkom otvorenom učilištu Slatina

U ponedjeljak, 19. listopada u 9.30 sati,  u Pučkom otvorenom učilištu u Slatini  održava se predstava Produkcije Z iz Splita: “Veliko putovanje malog puža”. Ovom predstavom započinje  2. slatinska mala scena-dječje kazališne predstave koje se održavaju tijekom cijelog tjedna. Slatinska mala scena održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Slatine i Virovitičko-podravske županije, a raspored prikazivanja predstava je sljedeći:

  1. listopad- 9.30 sati

 

Produkcija Z – „Veliko putovanje malog puža“

Veliko putovanje maloga puža govori o pužu koji putuje kroz sva četiri godišnja doba i putem upoznaje biljke i životinje, tražeći prijatelja. To je topla priča o životu, ljubavi i prijateljstvu. Riječi završnog songa: stavite na prvo mjesto svako pravo prijateljstvo, i kad kiša kiši i kad sunce prži, samo pravo prijateljstvo sve, sve izdrži..

  1. listopad, u 10 i 13 sati

 

Gradsko kazalište Smješko iz Zagreba -Ivan Kušan: “Ljubav ili smrt”

Ratko Milić, zvan Koko razigran je dječak koji voli sport i druženje te je ludo zaljubljen u djevojčicu Anu. Koko voli igrati nogomet i zajedno sa svojom momčadi priprema se za finalnu utakmicu koja će odlučiti pobjednike cijelog natjecanja. Njegova simpatija i prijateljica Ana nestaje, a on postaje glavni osumljičenik.
  1. listopad, u 17 sati

 

Dječje kazalište „Branka Mihaljevića“ – „Pinokio“ 

Pinokio je priča za djecu, njezin autor i pisac Carlo Collodi možda je htio odagnati samoću… i tako, majstor Đepeto napravi lutka kako bi imao nekog tko bi mu kratio staračke dane…Ili to nije priča o tome. Možda je to priča o neposlušnom, svojeglavom i pomalo naivnom lutku koji iz dana u dan upada u neprilike jer je neposlušan, odbija svaki savjet, zločest je i svijetom juri poput muhe bez glave. Ili je to priča o laganju jer lažući izrasta mu nos, na svaku laž on je sve dulji i dulji, dakle Ili je to priča o čudnim doživljajima lutka koji ne želi biti lutak nego pravi dječak, a u svemu tome mu pomažu mnogi likovi kako dobri – Vila, Zrikavac tako i oni zli i loši – Mačak i Lija!Ili je to jednostavno jedna velika pustolovina dječaka – lutka, odnosno lutka – dječaka sa svime što jedan dječački život čini veselim, neobuzdanim, ludim, glupim i dobrim, odnosno pustolovnim, jer Pinokiov život jest jedna velika pustolovina sa sretnim završetkom.

  1. listopad, u 12 sati

 

Kazalište Virovitica – „Gospodin mrak i tri bijela šeširića“ 

Čemu nas je poučio Gospodin Mrak Malim Marulićem nagrađena drama za djecu Gospodin Mrak i tri bijela šeširića jedne od najhvaljenijih suvremenih spisateljica za najmlađe, Silvije Šesto, dospjela je ove sezone na virovitičke kazališne daske u režiji glumca Draška Zidara. Glavni lik predstave, spomenut već u naslovu, upravo je Gospodin Mrak, personifikacija noćne pojave – tame – koju djeca vrlo često doživljavaju kao prijeteću i zastrašujuću. Upravo zbog tog straha Mrak, po prirodi senzibilan i nježan iza svojeg sablasnog naličja, pati u uvjerenju da ga nitko ne voli. Srećom, susret sa djevojčicom Žanom bit će za našeg junaka presudan kad otkrije da je njegova nova prijateljica tužna i neshvaćena poput njega, te će njih dvoje zajedno krenuti na kratko, no važno putovanje u kojem će se izboriti protiv svojih strahova, problema i predrasuda. Žanini suputnici, naime, tri su bijela šeširića. Ta trojica neprestano, objasnit će ona svom „mračnom“ sugovorniku, podsjećaju Žanu na neugodnosti s kojima se svakodnevno susreće zbog svojih klempavih ušiju…

Slatinskamalascena

Skip to content