Slatinska HVIDRA danas organizirala akciju u sklopu projekta „Istina o pobjednicima“

Održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Sopja
05/05/2018
Izvješće o provedenom savjetovanju sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu prijedloga Odluke o stipendiranju učenika i studenata Grada Slatine
07/05/2018

Slatinska HVIDRA danas organizirala akciju u sklopu projekta „Istina o pobjednicima“

HVIDRA Slatina danas je organizirala akciju uređenja spomen obilježja podignutih na mjestima pogibije hrvatskih branitelja duž prve crte obrane grada Slatine i ostalih mjesta stradanja hrvatskih branitelja i civilnih žrtava.
Akcija se inače provodi dva puta godišnje u sklopu projekta „Istina o pobjednicima“ koji je prije nekoliko godina započeo s ciljem podizanja razine informiranosti o Domovinskom ratu u našem kraju, bolje informiranosti o mjestima stradavanja naših poginulih suboraca, podizanja razine znanja o Domovisnkom ratu, osobito u našem kraju, jačanja osjećaja domoljublja kod učenika osnovnih i srednjih škola, te unaprjeđivanja suradnje s obrazovnim institucijama, udrugama, lokalnom zajednicom, ali i između udruga proisteklih iz Domovinskog rata.
Tako je u sklopu današnje akcije pokošena trava i uklonjen korov, očišćene mramorne ploče i željezne ograde na spomenicima u Slatini, Ivanbrijegu, Hum Varoši, Voćinu, Balincima i Četekovcu, gdje su članovi HVIDRA-e ujedno odali počast poginulim braniteljima paljenjem svijeća. Potom je upriličen domjenak u prostorijama NK Kozice na nogometnom igralištu u Kozicama, gdje ih je dočekao gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić. Tom prigodom zahvalio im se na ovoj ali i svim ostalim aktivnostima koje provode tijekom godine, te im dao podršku u daljnjem radu. (www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content