Slatinska HVIDR-a u suradnji s Gradom Slatinom dobila ljepši i funkcionalniji prostor

Udruga umirovljenika Slatina prigodnim darivanjem svojih članica obilježila „Dan žena“
08.03.2021.
Gradu Slatini stiglo 350 spremnika za odvojeno prikupljanje biootpada
09.03.2021.
Udruga umirovljenika Slatina prigodnim darivanjem svojih članica obilježila „Dan žena“
08.03.2021.
Gradu Slatini stiglo 350 spremnika za odvojeno prikupljanje biootpada
09.03.2021.

Slatinska HVIDR-a u suradnji s Gradom Slatinom dobila ljepši i funkcionalniji prostor

Novouređeni prostor Udruge HVIDR-a Slatina posjetio je jučer gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić, te u prigodi Dana žena izrazio čestitke administrativnoj djelatnici Lauri Pavić poklonivši joj cvijet.

U ime svih članova predsjednik Ilija Nikolić se zahvalio gradonačelniku na izuzetnoj suradnji i potpori Grada Slatina kojom pomaže rad slatinske HVIDR-e te joj je i ovoga puta izašao ususret pri uređenju prostora ureda, kao i nabavci namještaja kojim je prostor postao ljepši i funkcionalniji.

– Suradnja HVIDR-e i Grada traje desetak godina, no unazad dvije godine postala je još intenzivnija budući da smo pokrenuli brojne zajedničke projekte, od redarske službe do uređenja spomen obilježja i okoliša, a uključujemo se i u humanitarne akcije, – istaknuo je Nikolić te pohvalio Grad Slatinu koji je jedini na području Virovitičko-podravske županije osigurao potporu božićnice, a sada i uskrsnice od 200 kuna za 22 nezaposlena hrvatska branitelja na slatinskom području, korisnika zajamčene minimalne naknade.  

– To nije puno ljudi, ali im ovakva pomoć puno znači, kao i pomoć svim hrvatskim braniteljima koju im pruža naša administrativna djelatnica koja je zahvaljujući natječaju Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva zaposlena na puno radno vrijeme u razdoblju od 3 godine, te se ovom prigodom još jednom zahvaljujem GRAS-u koji je napisao projekt, – zaključio je Nikolić.

Gradonačelnik Ostrošić zahvalio se svim članovima slatinske HVIDR-e koji su sudjelovali u radnim akcijama na uređenju gradskih površina, a posebnu zahvalu uputio je covid-redarima Josipu Hablu, Aleksanderu Kišu, Draganu Arsinu i Stjepanu Trevizanu, članovima slatinske HVIDR-e koji već nekoliko mjeseci dežuraju u Paviljonu IV slatinskog Doma zdravlja.
Isto tako zahvalio se svim hrvatskim braniteljima koji su se uključili u akciju izgradnje kuće u Sibiću koju je Grad izabrao za obnovu na potresom stradalom području, te su do sada odradili nekoliko radnih akcija na skidanju krovišta.

Tijekom ovoga susreta Nikolić je izvijestio gradonačelnika o zadnjoj radnoj akciji kojom je kuća pripremljena za rušenje.

– Dok su još uvijek aktivni potresi na tom području iskoristit ćemo vrijeme dok se situacija ne smiri te pripremiti kvalitetan plan rušenja, odnosno plan za gradnju nove kuće, kao i svu potrebnu dokumentaciju koju će izraditi stručnjaci, naši partneri koji su se uključili svojim donacijama, tako da ćemo i uz donirani materijal za gradnju slatinskih i drugih poduzetnika znatno smanjiti financijski trošak koji će se morati podmiriti sredstvima na žiro-računu otvorenom za potrebe ove akcije, – istaknuo je gradonačelnik zahvalivši se svima koji su do sada pomogli ali i onima koji će nadalje svojim donacijama pomoći realizaciju izgradnje kuće u Sibiću.

Nadalje je izrazio zadovoljstvo novouređenim prostorom slatinske HVIDR-e koja to itekako zaslužuje budući da se u ovom uredu kroz Koordinaciju braniteljskih udruga, kao i Odbora za hrvatske branitelje grada Slatine rješavaju problemi svih hrvatskih branitelja te na neki način kanalizira suradnja između svih slatinskih, ali i ostalih braniteljskih udruga na području Hrvatske.

U okviru institucionalne podrške administrativna djelatnica Udruge HVIDR-a Slatina Laura Pavić zadužena je za administrativnu pomoć, podršku i informiranje hrvatskih branitelja o aktualnim pravima, asistenciji oko ostvarivanja prava, odnosno ispunjavanje obrazaca, zahtjeva i zamolbi prema raznim institucijama. Isto tako sudjeluje u organizaciji raznih aktivnosti te vodi evidencije o korisnicima, dokumentaciji i projektnim aktivnostima.

– Ovo teško vrijeme zahvaćeno pandemijom koronavirusa ostavilo je traga i na braniteljskoj populaciji čije su aktivnosti također smanjene na minimum, a brojni projekti stopirani, no hrvatski branitelji i dalje dolaze u ured kao bi se informirali o svojim pravima.
Na raspolaganju smo, ne samo članovima HVIDR-e, već i svih ostalih braniteljskih udruga svakodnevno, osim vikenda, od 7 do 15 sati uz prethodnu najavu na broj telefona 033/551-295.

Dnevno nam dolazi 6 do 7 stranaka kojima je potrebna administrativna pomoć, a telefonskih poziva imamo i nekoliko desetaka koji se uglavnom odnose na informacije o pravima hrvatskih branitelja, – istaknula je Laura Pavić te dodala kako će nakon što prođe ugroza koronavirusom komunikacija s hrvatskim braniteljima biti lakša te će se ponovno moći organizirati edukacije, tribine, sportski susreti i razna druženja čiji nedostatak za vrijeme pandemije itekako utječe na braniteljsku populaciju.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content