Slatinska HVIDR-a još jednom radnom akcijom zaokružila priču uređenja centralnog spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Slatini

Slatina kom, GRAS, Grad Slatina: Program edukacije iz područja održivog gospodarenja otpadom
04.11.2020.
Javni poziv TZG Slatine
05.11.2020.
Slatina kom, GRAS, Grad Slatina: Program edukacije iz područja održivog gospodarenja otpadom
04.11.2020.
Javni poziv TZG Slatine
05.11.2020.

Slatinska HVIDR-a još jednom radnom akcijom zaokružila priču uređenja centralnog spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Slatini

Unatoč kišnom danu slatinska HVIDR-a danas je organizirala još jednu radnu akciju kojom je zaokružena priča uređenja centralnog spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Slatini.

Naime, na inicijativu Grada Slatine i gradonačelnika Denisa Ostrošića članovi Udruge HVIDR-a Slatina u svibnju ove godine započeli su s uređenjem prostora ispred spomen obilježja poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade kada su uklonjeni dotrajali grmovi s desne strane prilazne staze prema spomeniku, a današnjom je akcijom desetak članova slatinske HVIDR-e uklonilo grmove i s lijeve strane.
Tako su obavljeni pripremni radovi za sijanje trave i sadnju cvijeća što će u narednom periodu učiniti djelatnici Grada Slatine zaposleni u sklopu javnih radova.

– Na ovaj smo način dobili jedan otvoreniji prostor u kojemu će ovo prelijepo spomen obilježje podignuto u spomen na poginule i nestale hrvatske branitelje doći do punog izražaja, kao i novoobnovljena zgrada Gradske uprave.
Ove smo godine odradili nekoliko radnih akcija kojima smo željeli osigurati našim sugrađanima sigurniji, kvalitetniji i ljepši boravak u našemu gradu, a ovim smo radovima dodali još jedan detalj ljepšoj vizuri samog središta Slatine,  –  rekao je predsjednik slatinske HVIDR-e Ilija Nikolić koji je najavio još nekoliko radnih akcija čija će realizacija dakako ovisiti o situaciji s koronavirusom.

– Uz redovite aktivnosti vezane uz obilježavanje obljetnica pogibije naših suboraca svakako se nastavlja i akcija uređenja spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima te ćemo ovih dana na još dva, pozlatom osvježiti slova koja su utjecajem vremena izblijedjela. Kako ne damo slovima da izblijede i nestanu sa spomen obilježja, tako našim redovitim aktivnostima ne damo da izblijede sjećanja na naše heroje, – zaključio je Nikolić.

Uz članove slatinske HVIDR-e akciji se pridružio i predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i predsjednik županijskog Odbora za hrvatske branitelje Mato Bubaš koji se aktivno uključuje u akcije braniteljskih udruga na slatinskom području.

I današnja je radna akcija održana kao jedna od brojnih aktivnosti uređenja i obnavljanja spomen obilježja u sklopu projekta slatinske HVIDR-e „Istina o pobjednicima 2020.“ koji se financira sredstvima Grada Slatine i Ministarstva hrvatskih branitelja.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content