Slatini prvi bodovi, a debitantu na vratima Hrgetiću i trofej za najstrijelca

Špoljar trijumfirao na šahovskom turniru
01.09.2018.
Povodom Dana grada simbolično otvorene gradske ustanove nakon obnove
02.09.2018.
Špoljar trijumfirao na šahovskom turniru
01.09.2018.
Povodom Dana grada simbolično otvorene gradske ustanove nakon obnove
02.09.2018.

Slatini prvi bodovi, a debitantu na vratima Hrgetiću i trofej za najstrijelca

Sam početak susreta obilježilo je ”mračno” nevrijeme koje se u tim trenucima spustilo na Slatinu. Kako su kiša i vjetar jenjavali pojačavao se ritam igre na terenu. Gosti su se pokazali kao nimalo bezazlena momčad bez obzira što se radi o novaku u ligi.
Slatina je imala nešto više od igre pa i veliku prigodu odmah u 7. minuti koju je sam sebi lukavom ”krađom” lopte stvorio Čubelić no više nego dobro na njegov udarac reagirao je gostujući vratar. Prva slijedeća opasna situacija u gostujućem šesnaestercu završila je golom. Gosti nisu uspjeli pošteno očistiti pred svojim vratima, a Bubaš takav poklon vješto pretvara u gol za vodstvo Slatine. Uspjela se Čazma vratiti među žive 10 minuta prije odlaska na odmor. Iz jednog prekida ubacili su gosti dugu svijeću na drugu vratnicu, a tamo nije bilo nikog osim Cvitkovića koji tek s nekoliko metara zakucava loptu glavom u mrežu. Drugo poluvrijeme bilo je kudikamo bogatije, posebice prigodama i to u režiji slatinskog tima. Dvije dobre prigode odmah na početku potrošio je Bubaš.
U 62. minuti Jozić je počastio goste, točnije Kirina, koji zamalo ne pogađa glavom. Tri minute kasnije nakon jednog ubačaja Slatine sudac Brunec prekida igru i pokazuje u smjeru ”kreča”. Burni su bili protesti gostiju, no neumoljiv u odluci da se radilo o nedozvoljenom igranju rukom gostujućeg braniča ostao je sudac iz Koprivnice. Neumoljiv izvođač kaznenog udarca bio je Jendrašić. Do konca utakmice vidjeli smo jednu ”pantersku” reakciju debitanta na vratima Slatine Hrgetića na udarac iz daljine Kirina te sjajnu reakciju na suprotnoj strani terena vratara Grebenara na udarac Kupresa te još jednu i više nego izglednu prigodu u kojoj se iskosa lijevo našao Čubelić no lopta odlazi visoko preko gola. Nakon tih uzbuđenja stigla je 85. minuta kada je poput simplona lijevi bok probio Kupres te otišao do kraja i oštro ubacio da bi loptu tek malo dotakao nes(p)retni skrenuvši je u vlastitu mrežu za konačnu potvrdu prve slatinske pobjede. Po završetku susreta pehar namijenjen prvom strijelcu ll.županijske nogometne lige ISTOK za prošlu 2017/2018 sezonu Toniju Hrgetiću uručio je delegat utakmice i predstavnik Županijskog nogometnog saveza VPŽ Damir Vargović. Toni je ovaj trofej zaradio u dresu Standarda iz Nove Šarovke, a danas je pokazao svoju svestranost spremno uskočivši u kopačke prvog vratara slatinskog četvrtoligaša. I ovaj današnji prvenstveni susret bio je dio proslave obilježavanja Dana grada pa su akteri i jedne i druge momčadi po završetku imali zajedničko druženje uz prigodnu večeru.

SLATINA 3

ČAZMA 1

SLATINA Stadion Antuna Tone Butorca. Gledatelja: 100. Sudac: Mario Brunec (Koprivnica). Pomoćnici: Posavec i Tudić. Strijelci: 1:0 – Bubaš (26), 1:1 – Cvitković (35), 2:1 – Jendrašić (64-11m), 3:1 – Cvitković (85-ag).

SLATINA:Hrgetić, Petrinjak, Pecolaj, Stjepić, Bubaš (od 88.Potočki), Jozić, Jendrašić (od 90.Tušek), Kupres, Čubelić, Hodak (od 75.Šaponja), Vukomanović (od 61.Šantavec). Trener: Damir Pemper

ČAZMA: Grebenar, Stjepanović (od 67.Deveđija), Turk, Cvitković, Držaić, Matešin, Grgić, Kirin, Vidaković (od 86.Dudković), Tomašević, Valkaj. Trener: Borislav Bošnjak. (www.radioslatina.hr)

Skip to content