Dan otvorenih vrata Industrijsko-obrtničke škole
23.05.2014.
Grad Slatina donirao 15.000 kuna za pomoć ugroženim stanovnicima poplavljenih područja
23.05.2014.
Dan otvorenih vrata Industrijsko-obrtničke škole
23.05.2014.
Grad Slatina donirao 15.000 kuna za pomoć ugroženim stanovnicima poplavljenih područja
23.05.2014.

Slatinčani pokazali veliko srce

Na slatinskom području pomoć za stanovnike poplavljenih područja Slavonije zasebno su  prikupljali Gradsko društvo Crvenoga križa, Udruga Hvidra i Hrvatska seljačka stranka, a na svako sabirno mjesto donacije su dopremane s brojnih drugih sabirališta iz cijeloga slatinskoga kraja.

Hvidra je prikupljenu pomoć otpremila stanovnicima poplavljenih područja izmještenim u Vukovar, a HSS onima u Cerni. U slatinski Crveni križ prikupljena pomoć dopremljena je iz Pustare Višnjica, iz osnovnih škola Josipa Kozarca i Eugena Kumičića, iz mjesnih odbora Bakić, Grabić i Gornji Miholjac, Lions kluba Slatina, HDZ-a Slatina, iz Dječjeg vrtića Suncokret te iz općine Čađavice, a pojedinačno svoje pakete donijelo je i oko dvjesto građana.

Prikupljena pomoć utovarena je u kamion Krešimira Sutona, i dva kombija Crvenog križa Slatina, za koje će Grad Slatina platiti gorivo. U ovim trenucima svi su na putu prema općini Gunja, gdje postoje skladišta u kojima volonteri prihvaćaju prispjele donacije. Prema riječima ravnatelja Crvenoga križa Slatina Vlatka Jelenčića, za postradalo stanovništvo otpremljeno je oko 5,5 tona hrane, vode i pokrivača i dio prikupljene odjeće te dio donacija koje je prikupila Hvidra.

Humanitarna akcija prikupljanja pomoći za stanovništvo poplavljene županjske Posavine nastavlja se od ponedjeljka, 26. svibnja. (radioslatina.hr)

Skip to content