I ove se godine Grad Slatina priključuje obilježavanju Svjetskog dana prijevremeno rođene djece, 17. studenog
13.11.2023.
Prijedlog Proračuna Grada Slatine za 2024. godinu i Projekcije Proračuna za 2025. i 2026. godinu
15.11.2023.
I ove se godine Grad Slatina priključuje obilježavanju Svjetskog dana prijevremeno rođene djece, 17. studenog
13.11.2023.
Prijedlog Proračuna Grada Slatine za 2024. godinu i Projekcije Proračuna za 2025. i 2026. godinu
15.11.2023.

SLATINA ZA VUKOVAR I ŠKABRNJU

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, kao i sve žrtve Domovinskog rata ove će se godine obilježiti višednevnim programom u organizaciji Grada Slatine, a u program obilježavanja uključit će se i Pučko otvoreno učilište Slatina, slatinske osnovne i srednje škole te navijačke skupine grada Slatine.

Program će započeti u petak, 17. studenog s početkom u 17:45 sati odavanjem počasti svim žrtvama Vukovara i Škabrnje, poginulim hrvatskim braniteljima i nevinim žrtvama Domovinskog rata paljenjem lampiona i molitvom ispred Križa u Parku 136. slatinske brigade.

Potom će slatinske navijačke skupine tradicionalnom bakljadom točno u 18 sati i 11 minuta (što simbolizira datum godišnjice) obojiti slatinsko nebo crvenom bojom u čast svih poginulih branitelja i civila koji su živote utkali u Lijepu našu.

Od 18:30 sati u crkvi sv. Josipa bit će služena sveta misa za žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Prije paljenja lampiona ispred Križa u Parku 136. slatinske brigade, lampione će duž ulica grada upaliti učenici slatinskih osnovnih škola Josipa Kozarca i Eugena Kumičića, te Srednje škole Marka Marulića i Industrijsko-obrtničke škole, a pozivaju se i građani da upale lampione u prozorima svojih domova jer – Vukovar i Škabrnju nikad ne smijemo zaboraviti!

Program će se nastaviti u ponedjeljak, 20. studenog projekcijom dokumentarnog filma pod naslovom  „OTKRHNUTI“, redateljice Slavice Šnur,

Film je to o najvećoj ljudskoj boli, traumi ali i oprostu. „Otkrhnuti“ govori o poginuloj djeci tijekom Domovinskog rata i boli koju njihovi roditelji nose i dan danas. Tijekom Domovinskog rata u Hrvatskoj je prema nekim podacima poginulo 402 djece, od Slavonije do Dubrovnika, koji je inače drugi grad u Hrvatskoj po broju poginule djece.

Dokumentarni film „Otkrhnuti“ bit će prikazan u velikoj kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Slatina s početkom u 18 sati, a ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

(www.radioslatina.hr)

Skip to content