Slatina spremno dočekala snijeg, ceste su prohodne

Ivan Roštaš za LAG Marinianis potpisao ugovor vrijedan 900.000 kuna
24.01.2014.
Na projektu Crvenog križa Slatina zaposleno devet osoba
26.01.2014.
Ivan Roštaš za LAG Marinianis potpisao ugovor vrijedan 900.000 kuna
24.01.2014.
Na projektu Crvenog križa Slatina zaposleno devet osoba
26.01.2014.

Slatina spremno dočekala snijeg, ceste su prohodne

Nakon dugoga razdoblja suhe zime, snježno je nevrijeme zahvatilo šire područje Slatine, no zimske službe nije iznenadilo. Odmah po ispunjenju nužnih pretpostavki (5 cm debljine sloja snijega na kolnicima i vremenska prognoza koja predviđa daljnje snježne padavine), na oko 100 kilometara nerazvrstanih cesta slatinskoga područja pokrenuta je gradska zimska služba (izvršitelj je Slatina KOM d.o.o.), a na sedamdesetak kilometara državnih, županijskih i lokalnih cesta zimska služba Hrvatskih cesta i Županijske uprave za ceste Virovitica (izvršitelj su Ceste d.o.o. Bjelovar – Cestarija Slatina).

Nerazvrstane ceste i nogostupi u slatinskim gradskim ulicama i prigradskim naseljima, nakon dva kruga čišćenja od snijega punim kapacitetom i u trima prioritetima, u potpunosti su prohodni, a u tijeku su terenske dorade i popravci u dijelovima grada u kojima je to najnužnije, s naglaskom na prilaze javnim i zdravstvenim ustanovama, kolodvorima, školama i vrtićima, trgovačkim centrima, vjerskim građevinama, grobljima i javnim parkiralištima. Sve državne, županijske i lokalne ceste na slatinskom području također su očišćene od naslaga snijega, a u skladu s prognozama vremena obje će zimske službe uskladiti svoja djelovanja prema terenskoj situaciji u Slatini i prigradskim naseljima.

Od poslovnih subjekata i građana, sukladno gradskoj Odluci o komunalnom redu, očekuje se aktivno uključenje u čišćenje kolnih prilaza, staza i prolaza, čime će se prometna situacija u Slatini i prigradskim naseljima u najkraćem mogućem roku u potpunosti normalizirati. (slatina.hr)

Skip to content