Slatina se uspješno predstavila na Festivalu tjestenine u mađarskom gradu Csurgó

Čestitka slatinskog gradonačelnika povodom 30. svibnja – Dana državnosti RH
29.05.2023.
Izvješće o provedenom savjetovanju sa zainteresiranom javnošću – Strategija zelene urbane obnove Grada Slatine
05.06.2023.

Slatina se uspješno predstavila na Festivalu tjestenine u mađarskom gradu Csurgó

Danas je u mađarskom gradu Csurgó održan “Csusz festival” – Festival tjestenine na kojemu su po drugi put nakon 4 godine sudjelovali i predstavnici Grada Slatine, a na poziv gradonačelnika Jánosa Füstösa koji je uz srdačne pozdrave dočekao goste iz Slatine.

Nakon uspješno provedenog prekograničnog projekta ART CBC, suradnja između prijateljskih gradova je nastavljena sudjelovanjem i na ovogodišnjem 17. po redu Festivalu tjestenine na kojemu su uz gradonačelnika Grada Slatine Denisa Ostrošića i njegovog zamjenika Iliju Nikolića, sudjelovali i Nikolina Tomić u ime Zavičajnog muzeja Slatina, te Sunčica Novak Pavličević kao predstavnica Slatinskog informativnog centra, dok je kulinarsko pojačanje bio kuhar Siniša Šimunović iz slatinskog restorana Sequoia.

Ovogodišnji Festival tjestenine okupio je 18 kulinarskih ekipa među kojima se ekipa Grada Slatine istaknula svojim pikantnim jelom – telećim gulašem s  pljukancima.

Cjelodnevni program obuhvaćao je i sportska natjecanja, te kulturni dio programa, kojima je uz gastronomska događanja, cilj očuvanje tradicije i promocija zdravog načina života.

U sklopu manifestacije gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić razgovarao je s gradonačelnikom Csurgá Jánosem Füstösem o mogućnostima suradnje dvaju gradova na poduzetničkom, kulturnom i sportskom planu te o potencijalnim zajedničkim prekograničnim projektima o čemu će se više govoriti na budućim bilateralnim sastancima koje će, kako je istaknuo gradonačelnik Ostrošić, iskoristiti za bolje upoznavanje i prepoznavanje zajedničkih ideja i dosega ciljeva razvoja.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content