Slatina laganim koracima ljepša, svježija i zelenija

GRAS ZA VAS – 24. travnja predavanje “Zadrugarstvo i ostali oblici udruživanja”
19/04/2019
Čestitka predsjednika Gradskog vijeća Grada Slatine Darija Vrbaslije povodom blagdana Uskrsa
19/04/2019

Slatina laganim koracima ljepša, svježija i zelenija

Uoči uskrsnih blagdana grad Slatina je ukrašen brojnim dekoracijama, odnosno pisanicama, zečevima, cvjetićima… ali isto tako ovih se dana intenzivno radi na ozelenjavanju grada, a zadaću krajobraznog uređenja gradskih zelenih površina Grad Slatina povjerio je tvrtki Slatina kom d.o.o.

Ovaj kompleksan projekt obuhvaća sadnju 80-ak stabala i 30-ak ukrasnih grmova koji će trajno krasiti strogi centar grada, a formirani su novi drvoredi na Trgu Ruđera Boškovića, te u ulicama Nikole Šubića Zrinskog, Vladimira Nazora, Kralja Zvonimira i Braće Radić, dok se u ulicama Kolodvorskoj, dijelu Nazorove i Ante Kovačića obavlja zamjena dotrajalih biljaka.

Isto tako u sklopu ovoga projekta uvršteno je i uređenje tri kružna toka s posebnim naglaskom na kružni tok u centru grada koji bi vizualno trebao predstavljati Slatinu i učiniti je prepoznatljivom svim posjetiteljima.

Trenutno je zasađeno 70% predviđenih biljaka, a u narednom razdoblju predstoji uređenje kružnih tokova, dovršetak sadnje ukrasnih grmova i pojedinih stabala te učvršćivanje sadnica.

Ovo je samo jedan u nizu planiranih projekata Grada Slatine kojima se želi uljepšati, pomladiti i povećati gradske zelene površine u svim dijelovima grada.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content