Slatina kom nastavlja s ulaganjima u radne strojeve i opremu

Javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje projekata organizacija civilnoga društva ugovorenih u okviru programa Europske unije, nacionalnih i inozemnih fondova za 2020. godinu
06/05/2020
Otvoreni postupak javne nabave “Opremanje EPIcentra Sequoia” EV. BROJ: 33/20″
07/05/2020

Slatina kom nastavlja s ulaganjima u radne strojeve i opremu

Gradska komunalna tvrtka Slatina kom d.o.o. nastavlja s ulaganjima u radne strojeve i opremu. Nakon nabave kombiniranog radnog stroja tzv. kombinirke 2018. g., kupljen je rabljeni bager točkaš marke Doosan DX 140W.
Bager je kupljen, nakon provedenog postupka javne nabave, od tvrtke Bioplus d.o.o. iz Osijeka, na temelju najpovoljnije ponude u iznosu od 376.320,00 kuna bez PDV-a.

S obzirom da je dosadašnji bager star preko 30 godina i zahtjeva velike troškove  održavanja, kupljeni bager će znatno olakšati obavljanje poslova djelatnicima na uređenju nogostupa i cesta na širem području grada Slatine, zatim na iskopu grobnica i uređenju groblja, poslovima zimske službe i ostalim poslovima kojima se Društvo bavi.

– Kupnjom bagera uprava ulaže napore u podizanju standarda i kvalitete usluga koje Društvo pruža. S obzirom da na slatinskom području imamo dosta održavanja nerazvrstanih cesta i poljskih putova, stroj je, između ostaloga, izuzetno prilagođen poslovima koji su potrebni za uređenje takvih vrsta cesta, – istaknuo je direktor Slatina koma Sanjin Hmelik.

– Na ovaj način smo vozni građevinski park Slatina koma pojačali jednim strojem, koji nije novi, ali u svakom slučaju je na ovom području možda jedini takve vrste i stoga će jako dobro doći u svim onim poslovima koje Grad Slatina i Slatina kom rade na području Slatine i prigradskih naselja.
To su prije svega građevinski zahvati, kojih smo za ovu godinu dosta planirali. S obzirom da je kriza mislim da je ova investicija jedna mala hrabrost, ali s druge strane život ne staje i činimo sve da nastavimo gotovo jednakim intenzitetom raditi kao što smo radili i do pandemije COVID-19, – rekao je gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić te dodao:

– Drago mi je da su Slatina kom i direktor Hmelik ušli u ovu investiciju, i s obzirom da nas očekuju vrlo važni zahvati na području grada mislim da je ovo jedan dobar potez i nije jedini jer ima toga još što imamo u planu, – zaključio je gradonačelnik Ostrošić.
(www.radioslatina.hr)