Slatina ima najjeftinije kino u državi, a kroz EU projekt sufinancirat će se i nova digitalna oprema i stolice

Prodaja pokretne imovine Grada Slatine
06.03.2014.
Koncert za ”plesne prijatelje” OŠ E. Kumičića
06.03.2014.
Prodaja pokretne imovine Grada Slatine
06.03.2014.
Koncert za ”plesne prijatelje” OŠ E. Kumičića
06.03.2014.

Slatina ima najjeftinije kino u državi, a kroz EU projekt sufinancirat će se i nova digitalna oprema i stolice

Na potezu od Koprivnice do Osijeka, jedino kino koje nije prestalo s radom je ono u Slatini, koje radi u sklopu Pučkog otvorenog učilišta Slatina. Ovih dana s provedbom započinje projekt ART CBC (Art Revived Trough Cross-Border Connection of Slatina-Csurgo-Voćin-Virovitica), u sklopu kojeg će se obnoviti jedino kino na području Virovitičko-podravske županije.

Kino u Slatini je ujedno i najjeftinije kino u Hrvatskoj u kojem posljednje dvije godine karta za kino košta samo 2 kune. Vrijednost projekta iznosi 436.682,93 EUR od čega su bespovratna sredstva 371.154,98 EUR.

U sklopu projekta, u Slatini i Voćinu organizirat će se filmski festival, a u Općini Csurgo u Mađarskoj kazališni i gastro festival. Organizirane će biti i umjetničke radionice za djecu vezane uz filmsku i kazališnu umjetnost, a za slatinsko kino kroz projekt će se nabaviti nova digitalna oprema (projekcijska i audio oprema, rasvjetna tijela) i stolice.

„Cilj projekta je stvoriti regionalni kulturni turistički proizvod i doprinijeti popularizaciji umjetnosti kroz organizaciju filmskih i kazališnih festivala u Hrvatskoj i Mađarskoj. Posebno sam zadovoljna jer će slatinsko kino kroz ovaj projekt zasjati u novom ruhu“, napomenula je ravnateljica POU Slatina Danijela Fabric-Fabijanac

Nositelj projekta je Pučko otvoreno učilište Slatina, a partneri na projektu Općina Csurgo u Mađarskoj, Turistička zajednica grada Slatine, projektni partner i VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Pridruženi partneri su Virovitičko-podravska županija, Grad Slatina i Općina Voćin. Projekt je prije dvije godine prijavljen na 3. poziv IPA CBC natječaja, a prijavu je izradila VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

„Još jedan pokazatelj kako realizacijom EU projekata izuzetno puno možemo pridonijeti lokalnoj zajednici. Upravo su i to razlozi zašto, u suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA i građanima, županija želi provesti što više ovakvih projekata koji su na raspolaganju svima te ujedno i proširiti ponudu kulturnih i zabavnih sadržaja na području Virovitičko-podravske županije“, istaknuo je virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić. (vpz.hr)

Skip to content