Slatina domaćin aktivnosti u sklopu projekta ”U srcu Europe”

Više od 200 matematičara na natjecanju u Slatini
30.11.2013.
Poziv mladima na seminare u sklopu projekta Y-DEMO
02.12.2013.
Više od 200 matematičara na natjecanju u Slatini
30.11.2013.
Poziv mladima na seminare u sklopu projekta Y-DEMO
02.12.2013.

Slatina domaćin aktivnosti u sklopu projekta ”U srcu Europe”

U sklopu projekta ”U srcu Europe” financiranog iz programa IPA INFO 2012 održati će nekoliko aktivnosti u Slatini u Hrvatskom domu (ulica Braće Radić br. 2)

Cjelodnevni događaj počinje 19.12.2013. (četvrtak) godine u 11:00 sati u Hrvatskom domu. Predviđeno trajanje aktivnosti je do 15:00 sati.

Aktivnosti koje će se provesti:
– Festival udruga – udruge (Pro Vita 4, Crveni Križ, Udruga osoba s invaliditetom Slatina, Klub urbane kulture Slatina, KRIK-udruga mladih) će održati prezentiranje svojih aktivnosti, provedene projekte financirane od strane Europske unije te projekte u pripremi. Također će informirati sudionike o prilikama koje su se otvorile ulaskom Hrvatske u Europsku uniju.
– Okrugli stol za građane – navedenu aktivnost će biti provedena od strane gđe. Jadranke Srdoč koja će održati predavanje o pravima stanovnika ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, mogućnosti mladih, mogućnosti apliciranja na EU fondove te sve prilike koje se otvaraju od 1. srpnja – nakon prezentacije će se otvoriti mogućnost prezentiranja individualnih primjera, pitanja u vezi navedene teme.
– Sajam projekata – paralelno s prethodno navedenim aktivnostima održavati će se prezentacija provedenih projekata te projekata u pripremi na području Virovitičko-podravske županije gdje će posjetitelji dobiti više informacija o provedenim projektima i projektima u pripremi.
– Javni vanjski događaj, INFO TOČKA, KONZULTACIJE – izvan Hrvatskog doma postaviti će se info točka gdje će biti promotivni materijali cijelog projekta te osoba koja će odgovarati na sve upite građana, na INFO štandu će se također vršiti konzultacije i informiranje oko nadolazećih fondova i natječaja EU.

Cjelodnevnom događaju će nazočiti predstavnici razvojne agencije Virovitičko-podravske županije VIDRA-e, predstavnici grada Slatine predstavnici i članovi udruga, učenici osnovne škole Eugena Kumičića i Josipa Kozarca, učenici Srednje škole Marka Marulića, učenici Strukovne škole Slatina i ostali posjetitelji.

Navedene aktivnosti projekta biti će popraćene i putem Vinkovačke televizije, radio Slatine te Informativnim centrom Virovitica.

Projekt U SRCU EUROPE – IPA INFO 2012 provodi Europski dom Slavonski Brod u suradnji s partnerima s ciljem informiranja i educiranja građana o strategijama, politikama, programima, fondovima i građanskim pravima u Europskoj uniji.

Partneri na provedbi projekta su: Vukovarsko-srijemska županija, Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije, Regionalna razvojna agencija Virovitičko-podravske županije – VIDRA, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Slavonski Brod, Televizija Slavonije i Baranje, Vinkovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija i Grad Našice.

Projekt je namijenjen mladima s manje mogućnosti, dugoročno nezaposlenima, stanovnicima nerazvijenih i udaljenih ruralnih područja, pripadnicima nacionalnih i etničkih manjina, organizacijama civilnog društva, institucijama koje se bave razvojem društvenih zajednica na lokalnoj i regionalnoj razini, predstavnicima poslovnog i javnog sektora, općenito – svim stanovnicima Slavonije.

Skip to content