Završeni 6. Virovitički kazališni susreti – Virkas 2010.
10.05.2013.
Radionica izrade tradicijskog nakita slatinskog kraja
10.05.2013.
Završeni 6. Virovitički kazališni susreti – Virkas 2010.
10.05.2013.
Radionica izrade tradicijskog nakita slatinskog kraja
10.05.2013.

Sjajan nastup Domagoja Krpana

Na 48. Regionalnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa trijumfirala Osnovna glazbena škola Slatina sjajnim nastupom na trubi Domagoja Krpana

Sjajne vijesti stižu iz Bjelovara. Naime učenik 4.razreda Osnovne glazbene škole Slatina Domagoj Krpan i njegov profesor Zoran Vlajnić više nego dostojno predstavili su Grad Slatinu i matičnu školu na 48. Regionalnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa održanom jučer u Bjelovaru a u organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga.
Na natjecanju na kojem je sudjelovalo 58 glazbenih škola s područja cijele kontinentalne Hrvatske ( od Osijeka, Županje, Vinkovaca, Požege preko Virovitice, Bjelovara, Koprivnice, Kutine, Daruvara, pa sve do Varaždina, Krapine i Zagreba ) u konkurenciji 37 kandidata 1.kategorije na instrumentu trubi Domagoj Krpan uz korepeticiju profesorice Sunčice Turk na klaviru svoj je nastup pred najstručnijim imenima hrvatske ozbiljne glazbe koji su sjedili u komisiji odradio gotovo pa savršeno za što je od iste zaslužio 91, 80 bodova (od mogućih 100 ) što ga je promoviralo u apsolutnog pobjednika regionalnog natjecanja i nositelja prve nagrade
Uz brojne nagrade škole za skupne nastupe, Domagojevo priznanje biti će još veći motiv u radu kako učenicima tako i njihovim profesorima u predstojećim godinama kroz koje će zajednički ostvariti, u što duboko vjerujemo, još bolje i veće rezultate.

U razgovoru s profesorom Vlajnićem, inače osim trube predavačem na trombonu i voditeljem puhačkog školskog orkestra, doznajemo da ovu nagradu doživljava i kao potvrdu svoga sjajnog odnosa s Domagojem za kojeg tvrdi da je izuzetno talentiran ali i poslušan i vrijedan. Veliko je to priznanje slatinskoj glazbenoj školi, pobjedom je Domagoj Krpan automatski stekao pozivnicu za državno natjecanje koje će se za nepunih mjesec dana održati u Varaždinu. Možda i najveće zadovoljstvo učenikovom mentoru Vlajniću biti će to što će ime njegova učenika i Osnovne glazbene škole Slatina biti upisano u službeni bilten državnog prvenstva među ostalim najboljim polaznicima svih glazbenih škola Hrvatske na ponos ravnatelja slatinske škole Antonija Brzice.

Skip to content