Sastanak za projekt „Panonski drvni centar kompetencija“

U župnoj dvorani održan adventski susret starijih
10.12.2014.
Unaprjeđenje kvalitete života starijih osoba
10.12.2014.

Sastanak za projekt „Panonski drvni centar kompetencija“

U srijedu, 10. prosinca, u velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, održan je početni sastanak partnera na projektu Panonski drvni centar kompetencija.

Nositelj projekta, ujedno jednog od prvih koji će biti realiziran iz Strukturnih fondova EU u okviru Poziva za dostavu projektnih prijava „Shema bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu“ iz Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007.-2013., je Virovitičko-podravska županija.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Virovitičko-podravske županije na čelu s županom Tomislavom Tolušićem i zamjenicom župana Sanjom Bošnjak, te predstavnici partnera na projektu; Razvojne agencije Vidra, Šumarskog fakulteta u Zagrebu te Instituta Ruđer Bošković.

Na sastanku je bila riječ o aktivnostima i koordinaciji vezano za provedbu projekta, koja je započela u listopadu 2014. godine. Do sada je donesena odluka o osnivanju projektnog tima te je raspisan natječaj za izbor i imenovanje tehničkog koordinatora, a na sastanku su definirane aktivnosti za naredna tri mjeseca.

Podsjetimo, Centar, koji će biti izgrađen u virovitičkoj Poduzetničkoj zoni II, pružat će usluge malim i srednjim poduzetnicima iz drvno-prerađivačkog sektora u Hrvatskoj i regiji, i to u svim fazama razvoja finalnih proizvoda od drva, odnosno proizvoda s većom dodanom vrijednošću, s naglaskom na inovacije.

Izgradnja Centra ima za cilj povećanje konkurentnosti drvno-prerađivačkih poduzeća na širem panonskom, ali i na čitavom području Republike Hrvatske, te će pužati usluge malim i srednjim poduzetnicima iz drvno-prerađivačkog sektora, i to u svim fazama razvoja finalnih proizvoda od drva, odnosno proizvoda s većom dodanom vrijednošću, s naglaskom na inovacije.

Ukupna vrijednost projekta, čija će se provedba odvijati kroz 24 mjeseca, je 44.701.237,17 kn, a 99% vrijednosti projekta bit će financirano iz Strukturnih fondova EU dok Virovitičko-podravska županija, koja je nositelj projekta, financira razliku od 1%.

Centar će ujedno biti i poveznica između poduzetnika i znanstvene zajednice, pošto će znanstveni partneri, Šumarski fakultet i Institut Ruđer Bošković, kroz projekt dodatno opremiti svoje laboratorije opremom koja će omogućiti istraživanje i razvoj novih proizvoda od drva.

Panonski drvni centar kompetencija u ožujku 2013. godine proglašen je od strane Hrvatskog klastera konkurentnosti drvno-prerađivačkog sektora „Projektom od nacionalnog interesa za drvno-prerađivački sektor“ pošto je riječ o prvom hrvatskom centru koji će biti usmjeren na jačanje tog sektora. (vpz.hr)

no images were found

Skip to content