Sandra Jadek i Dražen Šafar na Svjetskom kulinarskom kupu

II. IZMJENE PLANA NABAVE 2018. – GRAD SLATINA
11.07.2018.
Obavijesti o neprimanju donacija za razdoblje od 1. siječnja 2018. do 30. lipnja 2018.
13.07.2018.
II. IZMJENE PLANA NABAVE 2018. – GRAD SLATINA
11.07.2018.
Obavijesti o neprimanju donacija za razdoblje od 1. siječnja 2018. do 30. lipnja 2018.
13.07.2018.

Sandra Jadek i Dražen Šafar na Svjetskom kulinarskom kupu

Članovi Udruge kuhara grada Orahovice Sandra Jadek i Dražen Šafar po prvi puta u povijesti predstavljat će svoj grad, županiju i državu na predstojećem Svjetskom kulinarskom kupu koji će se od 24. do 28. studenog održati u Luksemburgu. Virovitičko-podravska županija, kao ni gradovi Orahovica i Slatina nikada u povijesti nije imala predstavnike na tako velikom i značajnom kulinarskom natjecanju kao što je Svjetski kup gdje će se ove godine predstaviti Sandra Jadek, uz asistenciju pomoćnice Ružice Sošić iz Vinkovaca, u kategoriji slastičarstva, a Dražen Šafar u kategoriji dekoracija voća i povrća – carvingu.

Tom su prigodom Sandra Jadek i Dražen Šafar bili u radnom posjetu kod gradonačelnika Slatine Denisa Ostrošića koji im je u nazočnosti pročelnika Stručne službe Grada Slatine Krunoslava Šaraboka, uz pohvale za sav dosadašnji rad i trud koji ih je doveo do ovog uspjeha izrazio i potporu Grada Slatine. 

„I više smo nego ponosni i sretni jer odlazak na Svjetski kup je kruna naše karijere. Na natjecanje odlazimo kao regionalni tim Virovitičko-podravske županije jer je to nedavno omogućeno da se timovi natječu putem svojih regija. Čast nam je što ćemo predstavljati svoje gradove i županiju, te od srca zahvaljujem svima koji su nam iskazali potporu.“ – rekao je Dražen Šafar te naglasio kako je odlazak u Luksemburg najveća nagrada za trud koji ulaže kompletna Udruga kuhara grada Orahovice, koja iduće godine slavi svoj prvi jubilej, odnosno deset godina postojanja i rada.
Udruga je svojim desetogodišnjim napornim radom na najbolji mogućni način predstavljala gastronomiju svog kraja, regije, ali i države.
Isto tako organizirala je i tri međunarodna slastičarska natjecanja ”Zlatni orah” koje je danas jedna od najjačih i najznačajnijih u Hrvatskoj, dvije večeri bosanske kuhinje čime su izravno gastronomski spojene dvije države i što je najvažnije škole iz tih država koje ostvaruju izvrsnu međunarodnu suradnju.
Gastronomska manifestacija, „Zlatni Orah“, koja se inače održava u ožujku ove će se godine zbog snijega, održati tijekom jeseni, upravo uoči Svjetskog kupa te će biti sjajan trening za Sandru i Dražena uoči najveće svjetske kulinarske smotre.

 „Ovo je nešto o čemu sam sanjala od kako sam se počela baviti slastičarstvom i postala članom Udruge kuhara grada Orahovice. Hvala Draženu koji mi je jako puno pomogao, ali hvala i svima drugima, prije svega mojoj obitelji, suprugu Željku bez čije podrške ovo nikada ne bih uspjela.
Sam odlazak na Svjetski kup je veliki uspjeh i najveći rezultat, a ako uspijemo osvojiti nešto bit će to neprocjenjivo.“ – zaključila je Sandra Jadek.

Sandra Jadek i Dražen Šafar u radnom posjetu primio je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović. Tako su ovi vrsni kuhari za nastup na Svjetskom kulinarskom kupu dobili potpunu podršku i Virovitičko-podravske županije i Grada Slatine. (www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content