Sajamski grad je zatvorio svoja vrata – završio je 21. međunarodni sajam Viroexpo

Predstavnici grada Slatine i LAG-a Marinianis sudjelovali na stručnom seminaru u Orahovici
29.02.2016.
U Virovitici održan sastanak s predsjednicom Hrvatskog društva kulturnog turizma Jesenkom Ricl
01.03.2016.

Sajamski grad je zatvorio svoja vrata – završio je 21. međunarodni sajam Viroexpo

Iza nas je jedan od najaktivnijih vikenda za virovitičane kroz godinu, vikenda kada se održava najveći sajam ovog tipa u Hrvatskoj  – Viroexpo. Na sajamskom prostoru, do kojega ste mogli doći i vlakićem iz centra Virovitice, održane su brojne kulturne, poslovne, zabavne i gastronomske priredbe. Mogli ste upoznati Zemlju partner sajma Viroexpo, Republiku Kosovo, kroz Gospodarski forum, ali i vidjeti njihove tradicionalne pjesme i plesove nastupom folklornog ansambla ”Shkendija” u Kazalištu Virovitica. U Poduzetničkom inkubatoru održana su brojna stručna predavanja, a na sajamskoj pozornici nastupili su KUD Virovitica, plesna skupina ”Kreativna kutija”, ”Indian summer band”, ”Dancing boots”… Kuhao se i lovački paprikaš te su podijeljena brojna priznanja za najbolja vina.

21. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo ove godine održao se od 26. do 28. veljače, okupio je 750 izlagača iz 27 zemalja svijeta, a posjetilo ga je 26.000 posjetitelja.

– Želim zahvaliti svim izlagačima i posjetiteljima na još jednom odlično posjećenom i odrađenom sajmu, svima koji su bili uključeni u organizaciju sajma te posebnu zahvalu upućujem i tvrtki Contorte na ustupljenom prostoru. – rekao je direktor sajma Viroexpo Igor Andrović.

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma bila je Republika Kosovo, a sajam je održan pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Organizatori i pokrovitelji sajma Viroexpo su Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK – Županijska komora Virovitica, HOK – Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije i tvrtka Contorte. (www.vpz.hr)

Skip to content