VPŽ priprema poljoprivrednike za IPARD natječaje
19.03.2014.
Održan sastanak koordinacije LAG-ova VPŽ
20.03.2014.
VPŽ priprema poljoprivrednike za IPARD natječaje
19.03.2014.
Održan sastanak koordinacije LAG-ova VPŽ
20.03.2014.

Šahovski klub „Slatina“ pokrenuo Školu šaha

Nakon dugo vremena šahovski klub Slatina počeo je okupljati pomladak i učiti ga vještini igranja kraljevske igre. Prvi inicijativni sastanak održan je u četvrtak 20. ožujka u Crvenom križu Slatina. Pozivu se odazvalo osmero učenika osnovnih slatinskih osnovnih škola Josipa Kozarca i Eugena Kumičića. Djecu će šahu podučavati reprezentativka Hrvatske u šahu i bivša hrvatska prvakinja, Slatinčanka Rajna Šargač, a po potrebi i drugi igrači kluba.

Organizirano igranje šaha bilježi se u Slatini do 1946. godine kao sekcija sportskog društva „Partizan“. Pero Krpan bio je prvi predsjednik kluba. Godine 1963. Trgovačko poduzeće „Slatinka“ osniva šahovsku sekciju koja će se natjecati na radničkim sportskim igrama, da bi 1975. godine postala gradska i registrirala se pod današnjim imenom. Danas ŠK Slatina igara u 2. Hrvatskoj ligi ISTOK s osam registriranih igrača, a predsjednik kluba je Antun Srbić.
Škola šaha održavat će se svaki radni dan osim ponedjeljka od 19 do 20 sati i svake subote od 9 do 12 sati prema rasporedu za pojedine škole. Klub poziva djecu da se uključe u školu šaha jer on razvija mozak i uči logički razmišljati. (vj)

Skip to content