Robertino Repić: Poduzetnički centar počet će s radom tijekom ove godine

Virkas s predstavom ”Bogi Ivač znova” gostovao u Slatini
15.02.2014.
Udruga pčelara ”Lipa” održala godišnju skupštinu
16.02.2014.

Robertino Repić: Poduzetnički centar počet će s radom tijekom ove godine

Gradsko vijeće Slatine prihvatilo je proračun u iznosu od 44.561.000 kuna, a koje su njegove najznačajnije stavke pojasnio nam je njegov predsjednik Robertino Repić.
– Proračun je nešto veći nego u 2013. godini, a kroz razvojne programe značajna sredstva su planirana za daljnji razvoj poduzetničkih zona u cilju stvaranja uvjeta za izgradnju gospodarskih kapaciteta i novo zapošljavanje. Planirano je i otvaranje novih ulaza u zone neposredno sa slatinske obilaznice ili nedaleko postojećih silaza s obilaznice, čime se poboljšava prometna pristupačnost poduzetničkih zona, a samim time i uvjeti stanovanja u gradu. Za izgradnju novoga kružnog toka na slatinskoj obilaznici radi izravnog prilaza u Poduzetničku zonu Turbina 2 koja je u izgradnji te u buduću Zonu Turbina 3, za koju je Grad dobio zemljište sjeverno od obilaznice, potrebno je prethodno stvoriti prostorno-planske uvjete. Stoga je Gradsko vijeće donijelo Odluku o izradi izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja grada i Urbanističkog plana uređenja. Osim toga, nastavlja se i s ulaganjem u komunalnu infrastrukturu, u što je uključena rekonstrukcija i modernizacija nerazvrstanih cesta, kao i javnih površina trgova i nogostupa.
Aktivno se uključujemo u poboljšanje pristupačnosti školskim zgradama i povećanju standarda u školstvu. Tako je planiran nogostup u Ulici Dobriše Cesarića, prema OŠ E. Kumičića te projekt za svjetlosnu signalizaciju pješačkog prijelaza kod škole u Kozicama. Planirana su i sredstva za sufinanciranje izgradnje Područne škole u Gornjem Miholjcu.
Sredstva su planirana i za komunalne i vodne građevine, poticanje razvoja gospodarstva, daljnje uređenje zgrade Starog kotara, rekonstrukciju društvenih domova i prekograničnu suradnju. Osnovni ciljevi kojima smo se vodili pri donošenju proračuna za 2014.godinu bili su prije svega održivi gospodarski razvoj i poticanje novog zapošljavanja, razvoj malog i srednjeg poduzetništva, te razvoj poslovnih zona. Pri donošenju proračuna je vođena briga i o zdravlju i socijalnoj sigurnosti naših sugrađana, te odgoju i obrazovanju djece… (icv.hr)

Cijeli tekst može se pročitati u Virovitičkom listu

Skip to content