Radovi na Rekonstrukciji društvenog doma u Radosavcima završeni prije roka

Održana 6. sjednica Festivalskog odbora Međunarodnog glazbenog festivala DMK
10.09.2021.
Natječaj za zakup poslovnog prostora u zgradi “Stari hrastovi” u Medincima
13.09.2021.
Održana 6. sjednica Festivalskog odbora Međunarodnog glazbenog festivala DMK
10.09.2021.
Natječaj za zakup poslovnog prostora u zgradi “Stari hrastovi” u Medincima
13.09.2021.

Radovi na Rekonstrukciji društvenog doma u Radosavcima završeni prije roka

Iako je Građevni obrt Bilić radove na Rekonstrukciji društvenog doma u Radosavcima započeo početkom ove godine uz rok izvođenja od 10 mjeseci + 2 mjeseca za obavljanje tehničkog pregleda, dobivanje uporabne dozvole te primopredaju i okončani obračun, radovi su u potpunosti završeni dva mjeseca prije roka, u što su se obilaskom terena uvjerili gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić i voditeljica Odsjeka za prostorno uređenje pri Upravnom odjelu za razvoj grada Vesna Klement.
Tom su ih prigodom vlasnik Građevnog obrta Bilić, Ivo Bilić i voditeljica gradilišta Željka Rušanac upoznali s izvedenim radovima koji su obuhvaćali zamjenu vanjske stolarije, izolaciju vanjske ovojnice, izolaciju stropa prema negrijanom prostoru, spuštanje stropova, elektroinstalacije, vodovodne instalacije i odvodnju, instalacije grijanja, uređenje sanitarnog čvora te uređenje okoliša.

Gradonačelnik Ostrošić izrazio je zadovoljstvo odrađenim radovima na društvenom domu u Radosavcima koji se iz jednog neuglednog zdanja pretvorio u objekt koji je ne samo lijep izgledom nego i multifunkcionalan, te će mještanima osigurati ugodan boravak u raznim prigodama.

– Drago mi je da zgrada, koju sam prije četiri godine kada sam prvi puta preuzeo dužnost gradonačelnika zatekao u zaista lošem stanju s neadekvatnim uvjetima boravka, ima novo lice. Ona je sada jedno moderno zdanje koje će služiti mještanima za sve one manifestacije i razna druga događanja u uvjetima kakvi i trebaju biti za siguran boravak u ugodnom okruženju.

Energijom djelatnika Gradske uprave i povlačenjem europskih sredstava uspjeli smo ovaj projekt privesti kraju i vjerujem da smo ovim potezom unijeli novu energiju u prigradsko naselje Radosavci te da će ovaj dom biti centar ovdašnjih događanja, – rekao je gradonačelnik Ostrošić te pojasnio kako je Grad Slatina iz vlastitih sredstava predfinancirao ovaj projekt u vrijednosti 868.410,00 kuna, te se u narednom periodu očekuje povrat sredstava koji temeljem Ugovora o financiranju, zaključenim između Grada Slatine i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju iznosi do 727.258,00 kn, dok će Grad pokriti ostatak od preko 140.000,00 kuna.

Ovaj projekt se inače provodi iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske  – tip operacije 3.1.1. „Poboljšanje društvene infrastrukture i proširenje lokalnih temeljnih usluga“, u sklopu provedbe lokalne razvojne strategije – LRS LAG-a Marinianis.
Izvođač radova je spomenuti Građevni obrt Bilić iz Slatine, a podizvoditelj za elektro radove D-EL j.d.o.o. iz Sladojevaca čiji je vlasnik Dalibor Pokupčić također prisustvovao obilasku završenih radova. Projektant je slatinska tvrtka Arhis, vl. Snježane Stipeč, za stručni nadzor nadležna je tvrtka Bombus d.o.o. Slatina, a glavni nadzorni inženjer je Matej Peretin.

– Ono što je ovdje najbitnije jest da je tvrtka Bilić zajedno s Gradom Slatinom napravila jedan doista lijep objekt koji ćemo iz vlastitih sredstava iduće godine i namjenski opremiti kako bi kuhinja i svi ostali prostori dobili svoju pravu svrhu, kao i okoliš koji je također uređen izgradnjom prilaznih staza i niveliranjem zemljanih površina. Uskoro očekujemo tehnički pregled nakon kojega će zgrada biti spremna za prva okupljanja i druženja mještana u čiju svrhu je i uređena, – zaključio je gradonačelnik Ostrošić pohvalivši izvođače radova koji su dva mjeseca prije roka obavili zaista sjajan posao, te izrazio nadu daljnje uspješne suradnje na novim projektima.
(www.radioslatina.hr)

                                             

                                                             

                     „Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj:

                                Europa ulaže u ruralna područja“

Skip to content