Radovi na provedbi projekta EPIcentar Sequoia Slatina napreduju predviđenom dinamikom

Slatinski vijećnici održali prvu ovogodišnju sjednicu Gradskog vijeća
03.03.2020.
Pri kraju radovi na izgradnji pristupne ceste u Poduzetničku zonu Turbina 3 u Slatini
05.03.2020.
Slatinski vijećnici održali prvu ovogodišnju sjednicu Gradskog vijeća
03.03.2020.
Pri kraju radovi na izgradnji pristupne ceste u Poduzetničku zonu Turbina 3 u Slatini
05.03.2020.

Radovi na provedbi projekta EPIcentar Sequoia Slatina napreduju predviđenom dinamikom

Jedan od najvećih projekata na području grada Slatine je projekt EPIcentar Sequoia Slatina ukupne vrijednosti 20.748.816 kuna, čiji je nositelj Grad Slatina, a projektni partneri Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije i Turistička zajednica grada Slatine.
Osim revitalizacije zaštićene prirodne baštine, što je glavni cilj projekta, uređenjem edukativno-posjetiteljsko-informativnog centra, odnosno izgradnjom hostela s 32 ležaja i drugih sadržaja poput posjetiteljskog centra, konferencijske dvorane, interpretacijskog centra, dvorane za edukacije i prezentacije, ureda za volontere i suvenirnice, te poučne staze u zaštićenom parku i oko mamutovca, restorana, dječjeg igrališta i promatračnice, ovaj će projekt izravno utjecati i na razvoj turizma te potaknuti društveno-gospodarski razvoj grada.

Krajem siječnja i tijekom mjeseca veljače započeli su konkretni, odnosno prvi vidljivi radovi, a kakvom dinamikom se odvijaju, došao se uvjeriti i sam gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić obilaskom gradilišta u pratnji pročelnika; Upravnog odjela za razvoj grada Marina Kokorića i Stručne službe Krunoslava Šaraboka, te direktora Turističkog ureda slatinske Turističke zajednice Jurice Bosaka.

Radovi su započeli skidanjem crijepa i dotrajale građe s krovova obje zgrade budućeg centra te rušenjem dimnjaka, a prema riječima glavnog inženjera gradilišta Slavena Gerenčira iz Domogradnje d.o.o. Virovitica, odrađeni su uglavnom svi radovi demontaže i rušenja.

– Sve se radi ručno jer objekt mora zadržati svoju prvobitnu formu i ne može se srušiti sve do temelja pa ispočetka graditi. Mora se sve pažljivo demontirati i rušiti samo pojedine dijelove objekta, stoga se čini kao da posao stoji, ali nije tako, puno je posla napravljeno, a budući da nam je i vrijeme dosta naklonjeno radovi se za sada odvijaju prema dinamičnom planu i projekt bi trebao biti završen u roku, do 30. studenoga ove godine, – istaknuo je Gerenčir, te dodao da se trenutno čekaju još određeni izvedbeni projekti kako bi se moglo krenuti s konstruktivnim radovima, odnosno armirano-betonskim i zidarskim radovima koji bi trebali započeti idući tjedan, a u međuvremenu će se obaviti radovi na orezivanju i rušenju dotrajalih stabala i uređenju parka.
(www.radioslatina.hr)
 

Skip to content