Radovi na Područnoj školi Gornji Miholjac napreduju prema planu

”FFAKS” – Filmski festival art kina Slatina u sklopu projekta „ART CBC“ od 8. do 11. prosinca
02.12.2014.
Započelo asfaltiranje u Mlinskoj ulici
02.12.2014.
”FFAKS” – Filmski festival art kina Slatina u sklopu projekta „ART CBC“ od 8. do 11. prosinca
02.12.2014.
Započelo asfaltiranje u Mlinskoj ulici
02.12.2014.

Radovi na Područnoj školi Gornji Miholjac napreduju prema planu

Župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš i ravnateljica Osnovne škole Eugena Kumičića Božica Majhen, prije samo 2 mjeseca položili su temeljni kamen za izgradnju nove Područne škole u Gornjem Miholjcu, a učenik 4. razreda Bojan Ponjević iz Španata ubacio je u temelj škole i povelju s podacima o tom značajnom događaju. Tada je najavljeno da će nova škola biti otvorena prije početka školske godine 2015/2016.

Na područnoj školi u Gornjem Miholjcu radovi teku prema planu. Izvedena je armirano betonska ploča kosog krova te je zgrada pokrivena, a slijede radovi na instalacijama i postavljanju stolarije te fasaderski radovi. Nova škola imat će 250 četvornih metara, dvije moderne učionice, polivalentni hol, zbornicu, sanitarni čvor za djecu, odrasle i osobe s invaliditetom,a bit će opremljena i suvremenom informatičkom opremom.

Područna škola Gornji Miholjac izgrađena je još davne 1928. godine te je do ove godine radila u neadekvatnim uvjetima, a inicijativom virovitičko-podravskog župana Tomislava Tolušića na mjestu stare škole bit će izgrađena nova. Ukupna vrijednost investicije je 974.738,13 kuna, a rok izgradnje je kolovoz 2015. godine.

Svake godine u mandatu župana Tomislava Tolušića, počevši od 2008. godine, na području Virovitičko-podravske županije, otvarane su nove škole i adaptirane stare. Podsjetimo, na području Virovitičko-podravske županije, uz nazočnost između ostalih, župana Tomislava Tolušića i saborskog zastupnika Josipa Đakića, otvorene su škole u Velikom Polju, Brezovici, Pčeliću, Rušanima, Kozicama, Starom Gracu, Lozanu, Grabrovnici, Taborištu, Crncu, Ilmin Dvoru, Velikoj Črešnjevici, Otrovancu, Orešcu, Žlebinama, Noskovačkoj Dubravi, Sedlarici, Starogradačkom Marofu, Rogovcu, Lukaču, Ćeralijama, Novoj Jošavi te Industrijsko-obrtnička škola u Slatini i Srednja škola Stjepana Sulimanca u Pitomači. Izgrađeno je i 5 novih školskih športskih dvorana i to u Gradini, Špišić Bukovici, Mikleušu, Čačincima i Voćinu. (vpz.hr)

no images were found

Skip to content